ИЗ НАШЕГ УГЛА: ЖИВОТ У РАЉАМА НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА

SRBIJA NOVI SADДанашње друштво је све више у зони психотронских масовних операција, почев од контроле времена, преко контоле понашања уз помоћ паметних телефона, друштвених мрежа и интернета, па све до масовне хипнозе телевизијским емисијама забавног и политичког садржаја.

Контрола ума је присутна у сфери масовне трговине (рекламе), у уџбеницима и путем јавне комуникације. Техничка средства комуникација све више стварају менталне и духовне зомбије свих профила који су у функцији политичких и економских олигархија. Тако се ствара максимална контрола над јавним мишљењем, потрошњом и духовним поретком.

Сведоци смо да су и свештенослужитељи различитих конфесија и сами постали деривати моћи “друштвених контролора“. Концепт Новог светског поретка већ је дубоко уграђен у друштвени, образовни и културни систем, конкретно у породицу, школу, радно место, вереске институције и доколицу. Грађани се контролишу и прате преко својих чипованих докумената који су доступни разним институцијама.

Не треба занемарити чињеницу да мобилни телефони и интернет служе и за скенирање друштвених навика. Политичка сфера безрезервно корисити методе контроле понашања и  дисциплиновања појединачне и колективне воље грађана без обзира на то да ли је реч о једнопартијском или вишестраначком систему. Ефекти “контроле ума“ и понашања најбоље се постижу код оних који користе психоактивне супстанце – лекове, алкохол и дрогу.

Ријалити програми на ТВ станицама са националном фрекфенцијом представљају облик комерцијалног, али и политичког експеримента. И у овом случају циљ је “орвеловска“ контрола понашања, мишљења и манипулације како учесника, тако и гледалаца. Тако се ТВ станице  утркују која ће да направи  што атрактивнији, односно бизарнији програм који треба да покрене разне пориве и емоционална стања како актера, тако и ТВ воајера. Моћне ТВ станице преко својих контролних система за праћење програма региструју дубину и масовност програма и тако се   утиче на општу контролу понашања, али и мишљења грађана који се касније допуњују  таблоидним садржајима и политичким насиљем над мишљењем.

Код грађана се ствара општа слика масовне отупелости, уз смањену емпатију која одговара различитим нивоима контролора. Иза свих тих програма који су део практичних радњи креатора Новог светског поретка стоје тимови психолога, социолога и маркетиншких стручњака који на овај начин праве “мапе ума“ грађана. Нема сумње, да су све ТВ станице које праве такве програме увезане у структуре глобалне моћи, не само политичке већ и економске, која је присутна у скоро свим државама, па тако и у Србији.

Масовна хипноза и контрола понашања грађана кроз разне сфере јавног живота вешто се користи  за одвлачење пажње ширих друштвених слојева од  реалних проблема. Што је шири захват таквих  садржаја, јача је логика која потире појединца и ствара “усамљену гомилу“ без могућности да мисли о својој будућности. Тако се друштво препушта “инжењерима људских душа“, који презентовањем вештачки креираних програма у реалном времену подстичу “плитко памћење“ широких маса. Кога данас интересује зашто су празни новчаници и фрижидери. Насловне стране новина и ударне вести на телевизији из дана у дан форсирају безумну тему о убиству певачице из Борче.

 

Пишу: Томислав Кресовић и Предраг Прокопљевић      

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: