БАЛКАНСКЕ НЕДАЋЕ: КОСОВО – ЕВРОПСКА КОЛУМБИЈА

Kosovo-evropska KolumbijaНезависно Косово као “неуспела – хибрид држава“ није занимљиво толико западним центрима моћи, колико је значајно за велике картеле наркотика који долазе из Авганистана и Турске.

Очигледно је да је Косово пројектовано да дуго буде нарко држава и велика експериментална база  америчког милитаризма и Новог светског поретка. Поред природних ресурса које поседује, Косово ће и надаље бити сиромашна заједница, а моћне корпорације и албанска мафија ће експлоатисати све што стигну.

Косово је најсиромашнији део Балкана и Европе, са незапосленошћу од преко 30 одсто, а код младих је та стопа скоро 60 одсто. На основу високог наталитета сваке године до 25 хиљада младих пристиже на тржиште рада. Привреде на Косову нема, јер је она под влашћу страних протектора или мафијашких босова. Зато су уносни послови за младе везасни за дрогу, криминал  или велике миграције по Европи.

Процена је да за мафију на Косову ради око100 хиљада људи. По подацима ЕУ, Косово је у врху оних држава чији становници имају статус имиграната или азиланата. Тај број се креће чак до 150 хиљада људи који покушавају да уђу у државе ЕУ. Ко од њих некако успе да избегне депортацију, остаје илегално у ЕУ. По садашњим мерилима ЕУ, Косово нема будућност,  нити шансу да постане чланица. Једина могућност која остаје косовским Албанцима јесте да уз помоћ албанског држављанства једнога дана постану грађани ЕУ.

Балкану, али и ЕУ прети велика криза сеобе Албанаца са Косова и Македоније. Изгледа да је судбина Косова да буде нарко држава, нека врста европске Колумбије, где ће владати сиромаштво, глад и криминал.

 

Пише:  Томислав Кресовић  

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: