ИЗ УГЛА АКАДЕМИКА АНДРЕЈА ФУРСОВА: СИВЕ ЕМИНЕНЦИЈЕ ВЛАДАЈУ ЕВРОПОМ

FOTO Sive eminencije vladaju EvropomРуски академик и историчар Андреј Фурсов износи не баш “светлу“  будућност за Европу и посебно Балкан. Европом и Балканом, као и глобалним светским поретком управља Светска влада, односно свет контролише тридесетак породица. Поред историјски познатих породица Рокфелера и Ротшилда светом данас владају моћне корпорације, ИТ технологија, фрамко концерни, ГМО  индустрије, војне индустрије, медијске сфере, пре свега Фејсбук и Твитер.

Фомирана је нова управљачка олигархија која је утицајна у сфери политике, банкарства. Моћни  хеџ фондови опељешили су многе државе и народе, попут, Грчке, Француске, Шпаније и увели  државе у кризе и нестабилност. По оцени академика Фурсова реч је и о “владарима у сенци“  који су из тзв. аристократских и монархистичких породица Европе, али и моћних корпорација. „Билдерберг је маска иза које су склоњене далеко значајније, а мало познате структуре које заиста управљају планетом“, каже академик Фурсов.

Моћници који управљају Европом нису само у корпорацијама. Отуђене интересе огранизоване пљачке многих држава, по Фурсову, остварују и евробирократе, као и појединачне државе, односно њихов естаблишмент. Класичне државе претвориле су се у кластер транснационалних корпорација.

“Иза тих моћних лобија стоје комесари ЕУ, бирократе у ММФ и Светској  банци. Мреже моћника   са коруптивним и пљачкашким намерама стварају правила за пријем држава у ЕУ која одузима    сва права националне суверености  једном народу и њеној  влади“, каже академик Фурсов и додаје: “Тако, директиве ЕУ постају мере уцена и разбијања држава, а доприносе стварању политичких, социјалних и регионалних  криза. Корисите се етничке групе, верске заједнице, али и мафија да се   обликује регионална криза и одржава систем у сталној  нестабилности. То се, пре свега, односи на Европу и Балкан. Моћне лоби групе и ‘владари из сенке’ постављају политичке елите у многим  државама које треба да спроводе мере ‘изабраних’. Тако се од Европске уније прави ‘супер држава’ која служи да се мали народи и државе клањају или се без критичког става утапају у логику ‘контролора’. Контролори из ЕУ и САД терају државе које желе или су у ЕУ, да буду послушне и да прихатају сва правила без поговора. Све то се проглашава као ‘вредност Европе’. Таква политика се у ЕЗ-ЕУ није водила до пре 15-так  година“.

ЕУ не утиче на смањење сукоба на Балакну. Балканска жаришта су само “капсулирана“. Политика ЕУ само кроз благе реакције афирмише нестабилност. Управо због тога академик Фурсов нас подсећа на стару латинску изреку: “Ако желиш мир, спремај се за рат“. Балкан ће бити турбулентна зона Европе. Моћне државе ЕУ и САД уместо да каналишу политички и етнички  екстремизам и да га контролишу, они га афирмишу као вид слобода . Тако се на таласима   етничких и верских радикализама, уз видно економско сиромашење стварају услови за нове  конфликте и сукобе, попут кризе у Македонији, на Косову и Албанији или у БиХ. Стратегија  “завади па владај“, која долази из држава ЕУ и НАТО, на Балкану указује на шире  експанзионистичке интересе моћних држава где се корисите народи за ширење моћи уске  олигархије која је на власти у Европи.

 

Пише: Томислав Кресовић        

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: