ГЕОПОЛИТИКА: НОВИ КРСТАШКИ РАТОВИ НА БАЛКАНУ

FOTO Novi krstaški ratovi na BalkanuБалкан је у новим пројекцијама “крсташких ратова“ западњачке (римокатоличке) политике према  Истоку, односно према исламу, али и православљу. Стратегија Европске уније је да Балкан    остане “слепо црево“ Европе, које ће бити погодно за спровођење неоколонијалне политике   моћних западних држава. 

У тим оквирима Балкан ће постати европска депонија за нуклеарни, хемијски, медицински и други опасан отпад, као и лабораторија за испитивање управљања кризама. Балкан, заправо, треба да буде карантин за надолазећи талас муслимана из Азије, Африке, Блиског и Средњег истока. Лидери држава чланица ЕУ на Балкану биће “официри за везу“ овог протекторалног модела, пре свега Немачке и Француске. На тај начин балканске земље ће као својеврсне ЕУ “провинције“ бити у знатно инфериорнијем положају у односу на чланице које се налазе у тзв. “западној геополитичкој свери“.

Планира се да државе католичког света на Балкану, пре свега Словенија, Мађарска и Хрватска, буду претходница у заштити европских културних вредности од надолазеће исламске претње, али и ширења руско-словенског, односно општеправославног утицаја. ЕУ не само да је у реорганизацији, већ је у акцији спречавања муслиманске миграције и дискредитовања појединих православних народа.

Православље које баштине народи на Балкану у значајној мери представља опозит идеологији “Њу ејџа“, што самим тим представља брану за стварање “Нове светске цркве“. Ватиканска идеологија подстиче идеју Светске цркве, и у том правцу “врбује“ Цариградску  патријаршију да врши притисак на православне народе Балкана и Русије. Будући да тај модел не може лако да прође у Кремљу, основни мотив је завада православних балканских народа са Русима, уз подршку Ватикана и уз све издашније коришћење исламског фактора.

Због тога моћне државе ЕУ и САД са НАТО стратегијом стварају сукоб ислама и хришћанства у Европи, а “жртве“ тог сукоба треба да буду православне државе које ће бити  “живи бедем“ Европе против ислама. Православље и Балкан се жртвују за католичко-протестантску моћ. Због тога ЕУ Балкан третира као евроазијску границу Западне Европе и Истока у којој  доминира Руско-православна концепција и турско-исламска доктрина обнове Отоманског царства.

По свему судећи, Балкан ће остати на “споредном колосеку“ ЕУ. Западне силе процењују да је Балкан зона нове одбрамбене доктрине Европе уз тестирање различитих стратегија етничких, религијских и политичких сукоба које су могуће “по дубини“  ЕУ. Тако ЕУ преко својих католичких држава треба да симулира притисак на православне државе на Балкану, да буду “одбрамбени штит“ ЕУ, уз све могуће потенцијалне жртве.

Та стратегија рачуна на латентне сукобе у “неуспелим државама“, као што су  БиХ и Косово. Очигледно је да су западне силе одабрале муслимане на Балкану, пре свега Бошњаке и Албанце да буду у непрекидном тињајућем конфликту са православним народима. Таквом политиком наноси се несакледива штета Македонији, Србији и БиХ.

 

Пише: Томислав Кресовић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: