БАЛКАНСКЕ ИГРЕ: ДАЉИНСКО ТЕСТИРАЊЕ РУСИЈЕ И КИНЕ

FOTO Daljinsko testiranje Rusije i KineСрбија је у “специјалном рату“. Непријатељско деловање показују структуре уз подршку својих ментора, пре свега власти у Тирани и пријатеља “Велике Албаније“ из САД, али и неких држава ЕУ. Уз помоћ спиновања концепта да ће ускоро уследити мењање државних граница на Балкану, ствара се клима шире политичке кампање Албанаца, пре свега у Македонији и на Косову. Политичка олигархија на Косову, као и у Албанији “корак по корак“ извршава своје националне циљеве, али истовремено ради за интересе страних ментора који желе дестабилизацију Србије, посебно ширење страха међу Србима на Косову и Метохији.

Претње које непрестано упућује Рамуш Харадинај део су политичке кампање за освајање власти на косовским изборима до средине јуна ове године. Све је намештено у договору кланова  Харадинаја и Тачија, и уз дозволу поједних амбасада на Косову, пре свега САД, али и Велике Британије, Француске и Немачке. Циљ је да се избегне грађански и политички сукоб на Косову и сукоб мафијашких кланова. Косовски кланови Тачи и Харадинај су конкуренција, али заједно раде за интерес своје власти.

Србија се нашла на “линији ватре“ различитих интереса који се сада преламају кроз однос Београда и Приштине. Харадинај и Тачи не желе формирање Заједнице српских општина. Њихова једина намера је да омогуће легализацију Косовске војске састављене од припадника “ОВК“ и трениране мафије под окриљем инструктура НАТО и САД.

Намере су им очигледне! Треба максимално притискати Србију и добијати што веће уступке и концесије, а да се истовремено што мање пружи као противуслуга. Србија се сада ставља у позицију да буде на други начин мета политике из 1999. године, односно мафијашко-терористичких циљева Тачија и Харадинаја, уз подршку лобиста и саветника, попут генерала Вокера, генера Кларка, Медлин Олбрајт и брачног пара Клинтон.

Сви они имају интерес да мрежу терориста и мафијаша који су били савезници НАТО у агресији на Србију и Косово заштите. Сада се на различите начине води пропагандно-психолошки рат  према Србији. Тестира се државна и политичка снага Србије. САД и ЕУ играју двоструку игру. Док Србији привидно помажу да нормализује односе са Приштином и да напредује на путу евроинтеграција, са друге стране актуелна је прећутна подршка радикалне офанзиве свега онога што подразумева реализацију пројекта Велика Албанија.

Тест проба звана “Велика Албанија“ кренула је са дроном на фудбалској утакмци репрезентација  Србије и Албаније у Београду. Они који су све то режирали, претходно су уочили да званични Београд игнорише кампању “Велике Албаније“. Онда су власти у Тирани и Приштини кренули у ширу офанзивну кампању у односу на дефанзивно деловање Србије. Концепт “Велике Албаније“ није само пропагандни и психолошки притисак на Србију, већ има и своју обавештајну и дипломатску поруку. Запад преко ове игре шаље “сигнале“ Београду, да буде кооперативан, суздржан и да делује мирно, а Приштини и Тирани да буду агресивни, наметљиви, арогантни и шаљу претеће поруке.

Отворена игра “вруће-хладно“ према Србији представља “даљинско тестирање“ односа Запада према Русији и Кини, које очигледно имају своје интересе на Балкану. Кампања из Тиране и Приштине пажљиво се прати у Загребу и Сарајеву. Могуће је да ће и са те стране бити покренути нови политички притисци према Србији и Републици Српској.

Ствари су отишле даље но што се могло очекивати. “Пројектанти“ са запада плански “ломе“ Србију на различите начине. Ако се то не схвати на време, Србији прети велика регионална опасност.

 

Пише: Томислав Кресовић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: