ИЗ НАШЕГ УГЛА: ПОЛИТИКА У РАЉАМА МАГИЈА, МАНИПУЛАЦИЈА И ЗАВЕРА

FOTO Politika u raljama magija, manipulacija i zaveraНеки верују да магија није само плод сујеверја, већ да она има моћ да претвори ток нечијег живота у нешто што никада не бисмо ни помислили да је могуће. Магија представља уметност владања енергијом природе, у ширем значењу космичком енергијом. Рекли бисмо, у питању је примамљиво знање за све оне који желе да “владају светом“. 

Увидом у многобројну окултну литературу долазимо до закључка да без обзира која магија је у употреби, где се примењује, на који начин се користи и ко је практикује, она увек функционише по сличном принципу. Усмерена мегијска енергија улази у енергетско поље народа или директно – појединаца, а онда се временом спушта на физички план, односно почиње да изазива психо-физичке тегобе.

Meђу познаваоцима теозофске праксе дуго већ кружи прича под насловом “Може ли двојник да убије“, ауторке Јелене Петровне Блавацке, која у маглинама уметничке фикције открива да су атентатори на кнеза Михаила Обреновића ликвидирани у Бечу, и то магијским средствима. На њиховим телима не беше ни трага од апоплексије, као ни спољашњих обележја убодних рана, али, необичне ли коинциденције, имаху бројне тамне тачкице и велике белеге на кожи, као да су убоди и ударци задати без пробијања поткожице. Аутопсија је открила чињеницу да се испод сваког од ових мистериозних затамњења крије талог од згрушане крви. Преовладава највеће узбуђење, једнако као и немоћ пред неразрешивом мистеријом“, открива ова приповетка настала у другој половини деветнаестог века.

У политичке сврхе магија се користи у оквиру психолошког ратовања у циљу контроле и манипулације стварности широких народних маса. Историја бележи да су европски владари били опседнути езотеријом, да су упражњавали црну магију и да су ангажовали најбоље окултисте свога доба. Исти мотив имају и тајне службе, попут ЦИА, МОСАД, ФСБ, које раде у интересу својих налогодаваца. Овладати вишим сферама свести и постојања је гаранција да ће се у стање покорности ставити просечан човек којег “владари света“ називају фабриком фекалија.

Са друге стране, позитивисти сматрају да магија не постоји у смислу у коме се представља јавности. Оно што постоји јесте научно утемељена ментална манипулација људи, без обзира на то да ли се примењује на масовном или индивидуалном плану. Откада је света и века велике силе воде геоекономске, геополитичке, технолошке, (пара)психолошке, биохемијске, информативне и религиозне ратове са само једним циљем, а то је да се противник пороби на сваки могући начин, а пре свега да му се избрише национална свест. Од вавилонских и староегипатских магова, преко Есена, до Хитлеровог окултног друштва “Туле“, скупова разноврсних езотеријских култова, попут Илумината, Масона, Лобање и Кости, Бохемијске шуме, крије се перфидна жеља белосветске елите и псеудоелите да овлада “бдењем и хтењем“ широких народних маса учаурених у национални код.

Треба запамтити да народи који гаје менталитет жртве имају и реалитет жртве. Свако ко политику сагледава кроз призму личних илузија сматрајући да је изборном вољом дефинисана власт једино заслужна или једини кривац народног просперитета или пропасти, крив је за све консеквенце које произлазе из таквог односа према животу, без обзира на то што су те илузије у њихову свест инсталирали други. Не треба заборавити да ништа није онако као што изгледа, нити ће нам медији икада поименце открити ко повлачи жице на марионетама званим политичари.

Теорије завере не постоје. Постоје они који су током историје успели да створе стотину друштвених категорија усмерених на међусобне зађевице и деобе како би се одвукла пажња са чињенице да на плану политике постоје само две групе људи – они са свешћу и они без ње. Без обзира на то да ли више верујете у магију или научно доказивање менталних манипулација, једно је сигурно – постоје само завере и они који их спроводе.

 

Пише: Предраг Прокопљевић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: