ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ: У ШТА СЕ ПРЕТВОРИО “МИЛОСРДНИ АНЂЕО“

 

FOTO U šta se pretvorio Milosrdni anđeoМоћне државе користе силу да би оствариле своје геополитичке интересе. Сила је постала моћнија од међународне правде и Уједињених нација. Без одобрења Савета безбедности Уједињених нација, Сједињене америчке државе и Северноатлантска алијанса (НАТО)  “острвиле“ су се моћним борбеним авионима на СРЈ. Акција иронично названа “Милосрдни анђео“, није била ништа друго, него бљување ватре палог анђела.

Моћне силе су преко НАТО агресије, која је трајала 78 дана, “отеле“ Србији из недара Косово и Метохију и наметнуле протекторат, који је касније преименован срамним признањем агресора у  независну Републику Косово. Цена војне акције тадашњег руководства САД и НАТО не мери се само људским губицима и штетом процењеном на стотине милијарди долара, већ и сејањем хиљада тона осиромашеног уранијума, који ће полако, али сигурно убијати “све живо“ хиљадама година на простору где су га “пали анђели“ запатили.

Војна акција НАТО је била “хуманитарна интервенција“ у циљу заштите косовских Албанаца од оружаних снага Србије, а заправо прави разлог је постављање нових модела ратовања, уз помоћ којих се руше легитимни режими и формирају марионетске државе са задатком да омогуће својим господарима успостављање војно-политичке доминације над ширим геополитичким простором. Управо због тога је војна агресија НАТО директно утицала на економско заостајање Србије.

После војне агресије од стране НАТО и САД на Србију активиран је модел за ширу хегемонију и рушење држава које данас представљају велики ризик и опасност за Европу. НАТО модел за Србију 1999. године примењен је у Авганистану, Ираку, Либији и Сирији. Последице тако нехумане политике данас трпи Европа. Не треба заборавити да је просвећена Западна Европа 1999. године здушно подржала све оне који су заговарали, па затим и применили бруталну агресију на СРЈ.

Семе зла актуелних мигрантских криза које данас потресају Европу и ЕУ, заправо, зачео је њихов “Милосрдни анђео“ у Србији. НАТО је “отео“  Косово од Србије, али је “породио“ исламску претњу не само за Балкан, већ и за целу Европу. У свету се све чешће чује метафора да је Косово постало “расадник  џихада“. Медији све чешће објављују да тамошње власти хапсе своје земљаке због сумње да су ратовали за Исламску државу или да су врбовали нове борце за одлазак у Сирију или Ирак. Није тајна да је у објекту комуналног предузећа “Термокос“ у Приштини откривена импровизована џамија у којој су исламски “пси рата“ врбовали нове борце. Зато данас жицом опасана Европска Унија дрхти од радикализованих исламиста који се “поражени“ враћају кући са сиријског ратишта, пре свега на Косово и балканске просторе где је муслиманско становништво у већини, а затим настављају своје безумне походе на “невернике“.

Данас у Србији, после 18 година, стасала је генерација која нема праву представу о злочину и карактеру агресије Северноатлантске алијансе. Сурова је истина да управо данашње генерације младих са правом гласа трпе озбиљне последице тих агресорских акција НАТО, кроз економски и културни заостатак, али и недостатак знања шта се и због чега догодило 24. марта 1999. године.

Примарни разлог није притисак и пад режима једног суровог диктатора, већ дисциплиновање “малих народа“ и држава, њихово покоравање и геополитичко прекрајање. Због тога, 24. март не сме да се заборави као највећа, али и најсрамнија војна акција САД и НАТО на тлу Европе после Другог светског рата. Тада је нападнута једна суверена држава и слободарски народ, који се поноси својим културним наслеђем и дугим историјским памћењем.

 

Пишу: Томислав Кресовић и Предраг Прокопљевић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: