ГЕОПОЛИТИКА: РЕПУБЛИКА СРПСКА НИЈЕ ГЕНОЦИДНА ТВОРЕВИНА

Bosnagenocid_i_genocidna Република Српска и њена власт пролазе кроз тежак период организоване “хајке“ које са осцилирајућим интензитетом спроводе политичке олигархије Федерације БиХ, међународних посредника, али и уз подршку “турског фактора“ и хрватских власти. Циљ је компромитација Републике Српске, њено дефинисање као “геноцидне творевине“ и представљање руководства Републике Српске као сметње да БиХ буде кандидат за ЕУ и НАТО. Посредно се шаљу и “катил фермани“ Бакира Изетбеговића да преко међународних посредника треба рушти власт у Републици Српској и припремати облике политичког преврата.

У време Турске окупације био је веома злогласан тзв. „катил-ферман“. Смртна пресуда за смењеног везира (после сваке насилне смене султана у Цариграду) коју је доносио, у виду писменог налога, нови намесник у Травнику, а доцније у Сарајеву.

Како се то ради у режији међународних посредника и Бакира Изетбеговића? Прво, потребно је посвађати српске политичке странке и њихове лидере у Републици Српској, пре свега Српску демократску странку Младена Босића и странку Милорада Додика (Савез независних социјалдемократа) и створити социјално политичке сукобе који би били окидач да високи представник, администратор за БиХ искористи своје право и уруши власт у Републици Српској, која по њима угрожава стабилност “дејтонске БиХ“.

Друго, потребно је преко ММФ ускратити подршку БиХ , али за то оптужити и руководство Републике Српске, а затим активирати финансијски, политички и етнички конфликт два ентитета.Тада на политичку сцену ступају САД, НАТО и ЕУ. Примењују се мере протектора у оба ентитета, али пре свега на штету Републике Српске.

Треће , власти у Сарајеву под утицајем западних ментора покушавају да Републику Српску третирају као “геноцидну“, да представници РС буду непожељни у Федерацији БиХ, као што су одувек непожељни у Сребреници. Тако се ствара “зид“ и неповерење међу ентитетима и народом што може да буде “окидач“ за дестабилизацију БиХ у целини.

Постоји индиректан притисак на Србију и њену владу да се “дистанцира“ од политике руководства Републике Српске. Ако би власти Србије пристале да пусте “низ воду“ руководство Републике Српске, то би олакшало посао Запада и Бакира Изетбеговића, али и менторима у Турској и Хрватској, који имају за БиХ други план.

Србија је решена да по Дејтонском споразуму штити Републику Српку и своје интересе. Запад и Бакир Изетбеговић покушавају да  Републици Српској и Србији наметну кривицу геноцида, и то не само у Сребреници, већ у читавој БиХ што одступа од реалности.Тако се ствара модел да је потребно унитаризовати БиХ која би лакше ушла у ЕУ и НАТО и пресекла интересе Русије у Републици Српској.

Пише: Томислав Кресовић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: