ПОЛИТИКА И КОСМОС: КАД СОЛАРНЕ БУРЕ КРОЈЕ НАШЕ СУДБИНЕ

FOTO Kad solarne bure kroje naše sudbine“На садашњем степену развоја човечанства, на коме нема свести о историјским збивањима и њиховим космолошким узроцима, повремени потреси су још увек природни. Још жешћа битка ће се тек водити и то између Истока и Запада“, написао је знаменити Никола Тесла у тексту објављеном у листу  “The Sun“, децембра 1914. године. Тесла је тада мислио на магнетне поремећаје и соларне активности које изазивају промене у Земљиној јоносфери, а посебно утичу на мождане струје код људи које су у директном резонантном односу са енергијом која долази из космоса. Не треба заборавити да су се сви досадашњи велики ратови одигравали у време када су се дешавале велике “соларне буре“.

Задовољавање геополитичких потреба које наизменично у медијасферу изливају Исток и Запад посебно је занимљиво посматрати из позиције Србије. Сада је важно схватити да поред политичких, економских и војних активности на светски поредак посебан утицај имају космички догађаји који превазилазе искуство просечног човека. На нивоу унутарполитичких прилика у Србији мејнстрим медији нас обавештавају да ће политика балансирања између суперсила Запада и Истока бити окосница рада нове Владе Србије.

Став мандатара Александра Вучића јесте да се политика Србије неће мењати у било ком правцу који може бити кобан по наше интересе. Познато је да нова влада неће напуштати  пут унутрашњих реформи, евроинтеграција, нити ће се држава одрећи своје војне неутралности. Са друге стране, суперсиле се труде да ненасилним средствима освоје званични Београда.

Док високи представници Вашингтона опомињу Вучића да пази да се Србија не нађе на “линији ватре“, Русија све више показује интересовање да формира нову војну базу на аеродрому Ечка крај Зрењанина. У време док “соларне буре парају космос“, и док се велике силе размећу “показивањем мишића“ једна другој, Србија своју војну неутралост штити разним ИПАП-има, међународним тенковским биатлонима, војнотехничким сарадњама и мировним мисијама. Колико је само активности предузела одлазећа Влада Србије не би ли задовољила апетите НАТО и руске армаде.

У последњих неколико година геополитичка ситуација је почела да се усложњава. НАТО форсира Црну Гору да приступи том војном савезу. На самој граници са Србијом организоване су војне вежбе “Одлучан одговор 2“. У процесу приближавања Русији “натовци“ су у Румунији поставили антиракетни штит. Проруски ангажовани интелектуалци опомињу власт у Србији да не улази у ЕУ и НАТО, са образложењем да су то два пипка једне хоботнице. Функционер Путинове Јединствене Русије Сергеј Железњак поручује да ће “Русија вероватно бити принуђена да преиспита низ споразума са Србијом уколико се Београд дубоко интегрише у ЕУ“. А за ту интеграцију Србија треба да се одрекне Косова и Метохије.

Појачане соларне активности ће и даље доловати на људе. У наредном периоду предстоје нам болне унутрашње реформе, реструктурирање јавних предузећа, откази у јавном сектору, а можда и жешће заоштравање односа између суперсила. Статистике о издавању лекова показују да нараста коришћење антидепресива. Нема сумње да постоји повезаност између употребе психоактивних лекова и свега онога што нам сервира природа.

Пише: Предраг Прокопљевић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: