ИЗБОРНА СКУПШТИНА СНС: ВЕЋА ДИСЦИПЛИНА У ВЛАДАЈУЋОЈ ПАРТИЈИ

FOTO BalkanekspresRBНови-стари лидер СНС Александар Вучић је увео принцип политичке смењивости. Досадашањи потпредседници странке ће бити део политичке власти, а нови потпредседници ће се посветити јачању партије и њене инфраструктуре. На тај начин странка постаје ефикаснија, што је посебно у функцији проветравањаруководства у циљу смањења унутрашње бирократизације и јачања партијске демократије.

Захваљујући милионском изборном телу СНС је освојила власт у парламенту Србије, има већину у Скупштини Војводине и половичну власт у више од 100 општина. Оваква политичка снага странке тражи раздвајање државних од политичких функција у странци и даје шансу политичким кадровима да напредују на локалном новоу. Заменик председника је Јоргованка Табаковић, чија функција остаје замрзнута док је на челу Народне банке Србије. Главни одбор СНС једногласно је изабрао четири потпредседника странке – Марију Обрадовић, Марка Ђурића, Миленка Јованова и Милоша Вучевића, док ће преостала два потпредседничка места заузети чланови странке који се буду истакли својим резултатима у наредном периоду.

На месту председника Извршног одбора Радомира Николића заменио је досадашњи председник општине Уб Дарко Глишић. Изборна скупштина изабрала је и ново Председништво СНС у којем ће бити 42 члана, уместо досадашњих 30, као и нови Главни одбор. Већина досадашњи министара у влади и угледних посланика су укључени у Председништво СНС. Лидер СНС је структуру потпредседника одредио на функционалном нивоу утицаја, по страначком учинку у Војводини, на Косову, као и по ангажованости жена народних посланика СНС.

Нова политичка инфраструктура органа СНС има снагу хоризонтално-вертикалног повезивања и умрежавања партијских органа СНС и њеног деловања у структурама власти, почев од локалних самоуправа, преко покрајине, па све до републичке власти. Тако је лидер СНС Александар Вучић отворио врата широј кадровској обнови странке планираној за политичку власт до 2020. године.

Лидер СНС Александар Вучић је очигледно намерен да уништи партијску корупцију, непотизам, страначку бирократију која је била присутна у досадашњој пракси странака које су владале Србијом.

Пише: Томислав Кресовић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: