ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА: СУСРЕТ ШЕШЕЉА И НИКОЛИЋА

FOTO Susret Šešelja i NikolićaПосле превремених парламентарних избора и уласка СРС у скупштинске клупе све су јаче медијске кампање које шаљу поруку да се председник Србије Томислав Николић плаши сусрета и комуникације са лидером СРС др Војиславом Шешељем. До сусрета није дошло ни током косултација у вези са формирањем Владе Србије, јер је Шешељ на састанак са председником републике послао своје “јастребове“ Немању Шаровића и Наташу Јовановић. Како каже Шаровић, то је био само протоколаран сусрет, а сусрет Шешеља и Николића треба да се деси “на другом месту и под лупом јавности“.

Овакве конструкције су смишљене како би се председнику Србије нарушио ауторитет. Извесно је да председник  Томислав Николић према др Војиславу Шешељу има лоше мишљење или облик политичке “равнодушности“. Истовремено, Шешељ у јавности карјање вулгарно презентује Николића, и то без елеметарног поштовања према функцији председника републике. Разлози су одавно познати. Они су у корпусу политичких интереса, али и личних односа. Ипак део јавног мнења и медији шире “фаму“ да се председник Србије плаши сусрета са лидером радикала.

На тај начин председник Србије Томислав Николић представљен је као политички “слабић“, што он свакако није. У истом дискурсту његово фингирано избегавање сусрета са вођом радикала би могло да носи облике моралне одговорности и “грижу савести“, што у савременом политичком животу никако не би смело да се дешава.

Сведоци смо да лидер СРС др Војислав Шешељ много теже квалификације усмерава према председнику Србије, него према актуелном мандатару Александру Вучићу и другим његовим бившим саборцима који су сада у СНС. Разлог је потреба да лидер СРС свим средствима маргинализује и сатанзује председника Србије како би му смањио политички рејтинг пред председничке изборе 2017. године.

Садашњи председник Србије Томислав Николић је изјавио да би се поново кандидовао на место шефа државе уколико га подржи странка СНС. Уколико Томислав Николић буде кандидат странке коју је основао,  један од противкандидата ће му сигурно бити лидер СРС др Војислав Шешељ. Председник Србије трпи политичке ударе и од других партија из опозиције које чине тзв. “демократски блок“.

Не треба заборавити да је Томислав Николић добио председнички мандат 2012. године победивши тада врло утицајног Бориса Тадића.  Такође, треба се подсетити да је деведесетих година лидер СРС др Војислав Шешељ споразумно своју “победу“ на председничким изборима препустио кандидату СПС-а Милану Милутиновићу. Сада лидер СРС др Војсилав Шешељ себе види као најјачег противкандидата не само Томиславу Николићу, већ и било ком из владајуће или опозиционе групације.

Удар на председника Србије Томислава Николића је слабљење позиције СНС за 20 до 30 одсто. Подршка СНС Томиславу Николићу је видна политичка неутрализација др Војислава Шешеља који у политичком јединству Вучић-Николић нема шансе за више од 10 одсто гласова. Прихватање концепта сталног компромитовање шефа државе слаби и владу Александра Вучића, а уједно се појачава шири блок против СНС. Блаћење председника Србије по таблоидима је и урушавање институција у Србији.

Пишу: Томислав Кресовић и Предраг Прокопљевић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: