КАО САВ НОРМАЛАН СВЕТ: ЗАШТИТИМО СРПСКИ ГЕНЕТСКИ МАТЕРИЈАЛ!

MATIČNE ĆELIJEЦентри матичних ћелија постоје у многим државама света. Они су у функцији побољшања стања здравља, биовиталитета и генетске стабилности нација. Центaр за матичне ћелије у Крагујевцу ће неговати, поправљати и развијати генетски код српског народа. То није никаква јерес, нити расистичка или еугенетска политика, већ је у питању устаљена пракса коју примењују велике нације, а све у циљу побољшавања здравља људи.

Део јавности оптужује председника Србије Томислава Николића што је приликом отварања Центра матичних ћелија у Крагујевцу прокоментарисао да би у Србији “требало да се рађају деца са српским генетским материјалом и кодом”. Уистину Србима прети изумирање, те је неопходно створити адекватне услове за опстанак национа. Дакле, председникова изјава не скрива никакав расизам, нити било кога дискриминише, већ је у питању само примена светских трендова у очувању здравља и стварању виталности нација.

Српска нација је већ доживела низ друштвених, духовних и биолошких катастрофа кроз ратове, сиромаштво, идеологије и економско и културолошко заостајање. И поред свега тога, Срби су као стари европски народ показали да у свом бићу имају још здравих гена који су свој пуни израз добили у врхунским резултатима појединаца из области спорта, науке и културе.

Са простора Србије у свет одлази на хиљаде младих са јаким и здравим генетским потенцијалима. Истовремено, Срби нису имуни на многе масовне болести које раније нису биле доминантне. Матична база ћелија је управо у функцији генетског опоравка нације од биолошког одумирања.

Зар има нешто лоше у томе када председник Србије Томислав Николић каже како је добро да чукунунучићи генетски личе на нас, да, ако би устао неко од њихових предака, да га препозна као свог?

Веома је важно да се Центар матичних ћелија заштити од злоупотреба и “трговине“ којој је склона мафија присутна у здравству. Србија се већ сусретала са увозом семена пољопривредних култура из САД и са Запада или са увозом крвне плазме са Блиског и Далеког истока која не одговара генетској структури овдашњих прималаца. Криминална трговина органима је већ предмет међународних судова.

Зато треба овај Центар у Крагујевцу третирати као живи “музеј“ националне виталности, а грађанима Србије који припадају националним мањинама или било којој вероисповести нико не брани да сами одаберу коме ће давати или од кога узимати матичне ћелије.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: