ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ: РЕЖИРАНИ ПАРИСКИ ТЕРОРИЗАМ

Povlacenje-koncaТеоретичари завера широм света не спавају. Њиховом оштром оку није промакло да је терористички напад у Паризу ни мање, ни више него “операција под лажном заставом“. То је назив за све тајне операције, попут терористичких напада, атентата или саботажа које организује нека држава или организација са намером да оцрни неку другу, најчешће супарничку државу или организацију, и то искључиво у пропагандне сврхе.

Циљ таквих активности је да на своју страну стави домаћу и међународну јавност како би оправдала своје одлуке за отпочињање рата, увођење ванредног стања или омогућила ескалацију неког сукоба. Такве акције треба разликовати од традиционалних лукавстава, као што је коришћење непријатељских униформи, застава и опреме ради инфилтрације у непријатељске положаје приликом конвенционалних ратних дејстава.

Утицајни амерички политички аналитичар Пол Крејг Робертс изнео је у јавност своје мишљење да је у Паризу, тог петка 13.-тог изведена управо “џокер операција“. Како каже, то неће бити ни први, ни последњи пут да се свет сусреће са таквим непочинством. Сетимо се масакра на бостонском маратону, рушење Светског трговинског центра у Њујорку, италијанске операције “Гладио“ или нацистичког паљења Рајхстага… Све су то, по тврдњама теоретичара завере, примери за операције изведене под “лажном заставом“.

Робертс своју хипотезу брани чињеницом да мигранти из муслиманских земаља немају никакав мотив или корист од тога да учине себе недобродошлим у било којој земљи на свету, али истиче да владајуће елите имају. Као могуће мотиве Робертс наводи активности све утицајнијих европских десничара којима иде у прилог да сатанизују прекомерне муслиманске придошлице. Поента је у томе што актуелни естаблишмент тражи добро оправдање за затварање граница, односно спречавање даљег прилива миграната, а у циљу очувања сопствених позиција. По Робертсу, сасвим је могуће да су се представници владајуће елите у Францској, а по благослову евроунијатске централе у Бриселу, одлучиле на такав корак .

Још је средином септембра истраживачка кућа Стратфор обелоданила да ће Шенгенски споразум којим су укинуте граничне контроле у 26 европских земаља бити измењен. Затим је неименовани званичник из ЕУ за  “Дејли мејл“ објаснио да је подела Европе иницирана масакром у Паризу и мигрантском кризом, а долази на предлог Француске: “Немачка, Француска, земље Бенелукса, Аустрија, Швајцарска, Чешка, Словенија… чиниле би унутрашњи прстен, или ‘мини Шенген’, док би шест земаља било избачено из споразума. Међу њима су Шпанија, Италија, Грчка и три државе источне Европе. Идеја подразумева да се између те две зоне врате границе, јер се сматра да би у том случају безбедност унутар ЕУ била већа, као и контрола граница“.

Како се немили догађаји одвијају има све више индиција да се иза дима теорија завере крије истинска ватра. Остаје само отворено питање шта је са Србијом, Босном и Херцеговином, Македонијом? Да ли су и балканске земље под утицајем прљавих пропагандних активности западних земаља? Још увек се не може разабрати  да ли домаћи псеудоисламски фактор, припадници тзв. “Беле Ал Каиде“  више слушају своје шефове са Блиског истока или западне обавештајне службе.  Балкански “крвави лонац“ је по својој природи бесмислен. Од свега тога псеудоисламисти немају вајде, а сви трпе штету.

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: