ПСЕУДОИСЛАМИСТИ: У СЛУЖБИ ЦРНОМ ЂАВОЛУ

dinamitПочетком новембра вођа Ал Каиде Ајман ал Завахири поручио је муслиманској браћи да су муџахедини суочени с агресијом Америке, Европе и Русије и да је дошло време да се уједине у борби против неверника. Недуго затим догодио се Париз, а затим и Сарајево.

Сва ова дешавања била су довољан повод да Биро за координацију служби безбедности Републике Србије, а затим и Скупштински одбор донесу одређене закључке како би се национална безбедност подигла на виши ниво. Над Европом се надвио мрак псеудоисламског терора, који прети да поприми облике грађанских ратова.

“Дешавања од 13. новембра у Паризу, укључујући и напад у Сарајеву, у потпуности мењају приступ државних органа у решавању одређених ситуација. Биће потребна много већа будност и пажња. Неко је догађај у Паризу упоредио са 11. септембром и да свет неће бити исти… Географски, Њујорк је много даљи од нас него Париз. Ефекти Париза не да неће заобићи Србију, него ће погодити много више“, рекао је министар правде Никола Селаковић.

Неко би могао да помисли да изјава министра Селаковића може да иде на руку оних којима је у интересу да се шири паника и дефетизам. Међутим, министар правде је покушао да буде крајње реалан. Само у Београду тренутно делује преко 200 вехабија, које се финансирају из Беча, а служе као логистичка помоћ центрима на Косову и БиХ. Највише их има у земунском насељу Војни пут где се окупљају у свом месџису, а има их и на Палилули и у насељу Медаковић. Многи од њих имају пасоше Велике Британије, Француске и других западних земаља.

Безбедносним структурама је познато да је највеће упориште вехабија на подручју Новог Пазара и Прибоја, у Крагујевцу, али и у јужном делу Косовске Митровице. Познаваоци кажу да се око 20 хиљада пунолетних Албанаца у Приштини приклонило овом опасном псеудоисламском покрету, а да не помињемо њихов утицај у Босни и Херцеговини. Нико поуздано не зна колико их је укупно у Србији, али је сигурно да се њихов број стално увећава, јер их из бечке центале плански шаљу у наше крајеве.

Вехабизам је настао у Саудиској Арабији крајем 17. века као покушај да се направи разлика између политичког и верског живота муслимана, при чему је управо верски живот контролисан од стране вехабијских ауторитета. У модерно доба вехабизам се све више шири Европом, али и Азијом и САД, као идеолошка основа данашњим терористичким групама, који у сваком погледу губе контакт са изворном доктрином своје вере.

И поред свог зла које у свом незнању наносе становништву Европе има оних који их бране. Један од највећих исламских ауторитета у БиХ, и на простору Балкана уопште, проф.др Мухарем Штулановић са Исламске педагошке академије у Бихаћу сматра да је истина о вехабизму завијена у толико лажи, подвала и политиканства да је неопходно уз Алахову помоћ и истину дати додатна објашњења.

“Против муслимана и ислима води се специјални рат. Циљ тог рата је лагати и потварати муслимане и њихову веру, да би се тако искварила слика о њима. Због овога се муслимани који се држе своје вере називају разним погрдним именима као што су фундаменталисти, екстремисти, а сада и вехабије…Циљ је да се особе којима је упућен тај назив прикажу у ружном светлу, као људи које треба нападати, онемогућавати и слично. У већини случајева ови називи се упућују онима који се најчвршће, најправилније и најдоследније држе исламске праксе и то јавно потврђују. Дакле, онима који носе браде, који најредовније долазе у џамију на намаз, који држе до сунета Посланика а.с., дижу руке у намазу, који гласно изговарају Амин и слично. Такође, тај назив се упућује и теолозима, професорима исламских наука са највишим титулама и докторатима, који су завршили најелитније исламске универзитете у арапском свету, а посебно у Саудијској Арабији“, објашњава професор Штулановић.

Становнике Европе је неко почео да убија узвикујући часно име Алахово. Да ли су то псеудоисламисти који сами себе називају вехабијама? Да нису то случајно они (не)људи који су уверени у то да ће завредети сладострашће на оном свету ако око себе опашу динамит и за собом поведу у смрт на стотине невиних људи који су по њиховој грешној животној филозофији безвредни неверници. За њих нема оправдања. Они су рушитељи достојанства свих верника света  без обзира на конфесионалне разлике међу људима. Њих треба презирати, јер поред своје “ревносне верске праксе“ очигледно служе и шејтану.

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , , , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: