ОПОЗИЦИОНИ ДЕБАКЛ: ГЕЈ ПОЛИТИКА ТАДИЋА И ЧЕДЕ

BORIS I ČEDAПоједине државе у свету прихватају истополне бракове као друштвени чин. Овај модел у Србији није на снази и представља део социјалне и друштвене табуизације. На политчкој сцени се сада појављују политичари који преко геј бракова желе политичку подршку и ход у будућност Србије. Реч је о лидеру СДС психологу Борису Тадићу и лидеру ЛДП драматургу Чедомиру Јовановићу. Пошто су испробали све могуће и немогуће неолибералне „политичке франшизе“ које су довеле грађане Србије до „просјачког штапа“, сада покушавају преко истополних бракова да се додворе јавности и Западу.

Кад се погледа политички профил Бориса Тадића који је својевремено био лидер ДС и шеф државе, забележено је како је скоро осам година био против рушења традициноланог морала у Србији.Чедомир Јовановић који је некада био „политички комесар“ ДОС-а испред ДС после атентата на Зорана Ђинђића истиснут је и избачен из ДС од стране свог камарада, управо Бориса Тадића. После тога, Чеда Јовановић се опредељује да ствара ЛДП и пропагира грђанске слободе рачунајући ту и геј бракове, употребу лаких дрога, напуштање Косова и учлањење у НАТО.

Борис Тадић се, како је ономад најавио, појављује у новом филму. Претходно су његови следбеници „опљачкали“ народ и државу, а сада се залаже за разбијање грађанског, хришћанског и традиционалног друштва.Чедомир Јовановић је већ увелико поборник друштвеног, социјалног и политичког нихилизма који се третира као пут у слободно друштво са ширим грађанским и људским правима. Политика двојца Тадић-Јовановић се нада да ће да окупи либералну, демократску и слободну прозападну гласачку популацију која ће подржати геј бракове, НАТО и одрицање од Косова.

Заступањем геј бракова директно се води политика која је супротна како са менталитетом, тако и са схватањима СПЦ и осталих верских заједница у Србији. Све је то сигнал да се спрема нова политичка постмодерна опција која треба да додатно уруши или сруши традиционалне вредности Србије и тако је припреми за Нови европски поредак са губљењем националног, верског и историјског индентитета.

Борис Тадић очигледно нема довољно идеја да осмисли политичку стратегију, па зато тумара по  модерним европским „трендовима“. Чедомир Јовановић је по свим критеријумима политике за преткумановску политику, односно за оно што се некада давно звало „београдски пашалук“, како би што лакше напунио еврима и доларима своје дубоке џепове, док народ грца у сиромаштву.

Тужна је чињеница да Борис Тадић и Чедомир Јовановић нису ништа друго до „политичке сенке“ које су згазиле и поништиле све темељне вредности некадашњих оснивача ДС почев од Борислава Пекића, преко Николе Милошевића, Косте Чавошког, Александра Саше Петровића, Десимира Тошића, све до Драгољуба Мићуновића и Зорана Ђинђића. Борис Тадић намерава да у себе „усиса“ подељене „жутаће“ на тај начин што ће се уз Чедин ЛДП приказивати како је његова странка демократскија од саме ДС, јер како каже има „више пређених километара у име ДС, више истрпљених удараца него сви који су сад на власти у тој странци“. Ако се уз овај двојац дода и „тамбураш“ из Војводине лидер ЛСБ Ненад Чанак на помолу је фелинијевска коалиција по моделу најбољих остварења овог великана италијанске кинематографије.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: