НОВА-СТАРА АФЕРА: КО ИВИЦИ ДАЧИЋУ ПОДМЕЋЕ БАНАНУ?

IVICA DAČIĆНије потребно посебно доказивати да је лидер СПС, актуелни шеф српске дипломатије и потпредседник Владе Србије Ивица Дачић вешт политичар који успешно „плива“ у свим политичким „водама“. Сада се налази на тешком испиту да докаже да је сусрет из „прошлости“ са извесним Родољубом Радуловићем, званим „Миша Банана“, иначе блиским сарадником нарко боса Дарка Шарића био безазлен.

Невоља је у томе што је Ивица Дачић, тада био на функцији министра полиције, што некоме није представљало препреку да га тајно снима, нити је том приликом упозорен од стране служби безбедности да се у приватној режији креће са „сумњивим лицем“. У то време са Родољубом Радуловићем (Мишом Бананом) су се сусретали и блиски Дачићеви сарадници Бранко Лазаревић и Ивица Тончев.

Ову већ бајату причу из нафталина је извукао уредник портала Мреже за истаживање криминала и корупције (КРИК) Стеван Дојчиновић, познатији јавности као аутор књиге о Дарку Шарићу и његовој мафијашкој мрежи. Медији су већ обелоданили да је Дојчиновић непожељан у Руској Федерацији, што посредно говори о тајновитим пословима којима се бави овај новинар.

Међутим, не треба преувеличавати улогу Стевана Дојчиновића у овој афери, која је добила подршку и од домаћих медија који су под контролом америчког капитала, попут телевизијске куће која је испостава Си-Ен-Ена. Дојчиновић је само „официр за везу“ моћне медијске мреже да се Ивица Дачић и његови сарадници дискредитују, односно да им се умањи политичка снага пред најављене покрајинске, локалне, а можда и парламентарне изборе. Истовремено, ова афера треба да утиче на преконпоновање коалиционих односа на релацији СНС-СПС.

Ивица Дачић је вероватно очекивао да ће снимци изазвати медијску пажњу у  датом тренутку. Једна од опција је да су му ову аферу наместили политички играчи којима је потребан пад популарности СПС пред наступајуће изборе. Наравно, свој интерес је ту пронашао и страни фактор који је увек расположен за дестабилизацију Србије, али и неки мафијашки кругови који желе да се свете Ивици Дачићу, чиме посредно штету наносе и Влади Србије.

Није искључено да је то дело и неких структура тајних служби у Србији које желе пад политичког ауторитета Ивице Дачића.  Не треба заборавити да је Ивица Дачић, као председавајући ОЕБС-у, на неки начин помрсио конце великим западним силама на тај начин што је балансирао у решавању „Украјинске кризе“, без јавне осуде Руске Федерације. Остаје отворено питање ко Ивици Дачићу подмеће банану?

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: