ОПОЗИЦИОНА СЦЕНА: ДЕМОКРАТЕ ГУБЕ ДАХ

borko-stefanovic-bojan-pajtic-foto-dado-dilas-1411802832-454803Демократска странка пролази кроз најтежи период своје новије политичке историје. Њен лидер др Бојан Пајтић се показао као неодговоран регионални политичар, који не води довољно рачуна о странци, па му је тако посланичка група у парламенту препуштена страначким фракцијама. Дакле, др Бојан Пајтић је „политички манекен“ који својим партијским саборцима само прави штету.

Садашни рад Демократске странке је далеко испод рада пре октобарских промена 2000. године. Силни потреси и напуштања странке високих партијских функционера спустили су ДС на политичку маргину. Бојан Пајтић више показује своје мишићаво тело, него што се озбиљно бави политиком. По свему судећи Пајтић све више постаје „жута мрља“, како на политичкој сцени Србије, тако и у сопственој партији.

Све је извесније да ће им Пасторов Савез војвођанских Мађара (СВМ) окренути леђа, а ништа боље неће проћи ни са традиционалним савезником Чанковом Лигом социјалдемократа Војводине (ЛСВ). ДС као некадашња водећа владајућа грађанска партија претвара се у „дебатни клуб“ с опасношћу да заврши на ивици цензуса. И уместо да буде „спиритус мовенс“ и главни коректив власти др Бојан Пајтић је постао „погребник“ своје партије. Жута клика је данас спремна само да штити своје мале интересе, а о политици коју су амбициозно градили Борислав Пекић, др Драгољуб Мићуновић и др Зоран Ђинђић више нико не води рачуна.

Њихови наследници су корак по корак уништавали странку, што говори да је лична власт јача од политичких намера и циљева.Оваква каква је ДС се тешко може рехабилитовати. Бојан Пајтић се полако претвара у стечајног управника који диже руке од поверене му фирме препуштајући је „електричарима“, попут Борка Стефановића, који кокетира са јавношћу да би могао да постане лидер непостојеће „српске СИРИЗЕ“.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: