МЕДИЈСКИ МАРАТОН БЛОГА „БОГОЉУБ СНАГА СРБИЈЕ“

BLOG O BLOGUБлог „Богољуб Снага Србије“ од 2011. године до данас присутан је на Интернет странама WordPress-а са више од хиљаду објављених чланака и десетинама хиљада коментара и лајкова на друштвеним мрежама.

Аутори текстова се труде да у духу аналитичког новинарства, објективно и одмереним језиком не следе манир таблоидног новинарства и „жуте штампе“. На блогу „Богољуб Снага Србије“ аутори коментаришу актуелне друштвено-економске феномене, сагледавају позицију Србије у региону и интересе међународних фактора на овим просторима.

Следећи свој иновативни дух по коме су препознатљиви већ деценијама, оснивачи БК телевизије омогућили су да се ауторски текстови који се свакодневно објављују на блогу „Богољуб Снага Србије“ редовно читају и на Интернет порталу BK TV NEWS . Квалитет објављених текстова препознали су многобројни домаћи Интернет портали који их често преузимају.

Анализом садржаја других Интернет портала уверили смо се да у Србији не постоји сличан пример актуелизовања блогерских садржаја, нити у домаћем „сајбер простору“ постоји блог, попут „Богољуб Снага Србије“, који готово свакодневно обрађује политичке теме. Уреднички тим „Богољуб Снага Србије“ се труди да разноврсним текстовима превазиђе границе персоналног заступања назива блога и да пратећи друштвену мисију Богољуба Карића шири политичку културу изражавања, уз поштовање новинарског етичког кодекса, без политичког навијања или ниподаштавања било ког актера савремене политичке сцене у Србији и свету. Текстови блога „Богољуб Снага Србије“ постали су препознатљиви по одабраној читалачкој публици која је прихватила поруке и садржаје аутора постова, односно колумни које прате на порталу BK TV NEWS.

Богољуб Карић је један од пионира Интернета и савремених дигиталних комуникација у Србији. Садржаји које са блога „Богољуб Снага Србије“ преузима BK TV NEWS представљају неку врсту пробуђене јавности која цени слободу јавне речи, спремнe да прихвати одговорност за презентоване садржаје и озбиљно приступи сваком друштвеном феномену, без сензационализма својственог таблоидном новинарству.

Колумнисти се не труде да се објављени написи допадну јавности, већ да одмерено и аналитички тумаче феномене из свере геополитике, политике, друштва, економије… Блог „Богољуб Снага Србије“ успео је да опстане у „сајбер прашуми“ разних (не)добронамерних портала, блогова, интернет форума и друштвених мрежа. Велику помоћ и подршку му пружа Интернет портал BK TV NEWS, сви они професионалци који непоколебљиво одржавају неугасли пламен БК телевизије, чији је творац Богољуб Карић. И после објављених хиљаду колумни аутори настављају свој „медијски маратон“ непоколебљиви у намери да истрају пратећи мисију Богољуба Карића.

Уреднички тим блога „Богољуб Снага Србије“
Томислав Кресовић и Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: