ПОЛУЈАВНИ ПОСАО: СРБИЈА У РАЉАМА ПРОСТИТУЦИЈЕ

PROSTITUCIJAНајстарији занат на свету захваљујући дамама сумњивог морала широм света доноси огроман профит криминалном подземљу. Србија је већ дуже време умрежена у пословни балкански пут међународне проституције и трафикинга жена. Организацију послова проституције у Србији преузимају криминални кланови који су подређени албанској, руској, италијанској, кинескоји и српској мафији.

Процена је да се у Србији организованом проституцијом бави више од 10 хиљада жена које држе под контролом на хиљаде макроа и разних агенција. Међу њима су бивши полицајци, бивши припадници разних служби безбедности, некадашњи ратици, али и тајкуни који проституцију држе као део свог пословног имиџа.

Поред тога што је за припаднике подземља „најстарији занат“ добар бизнис, они проституцију користе и као вид коришћења одређеног утицаја у друштву. Клијенти су подељене на оне са ознаком „ВИП“ – политичари, бизнисмени и друге јавне личности. Затим, ту је и проституција за клијенте нешто плићег џепа који могу за то задовољство да издвоје до 100 евра и трећу групу чине клијенти који проналазе уличне проститутке.

Све се одвија као полујавни посао, почев од огласа у новинама, преко интернета и Фејсбука, до клубова затвореног типа у којима су богати клијенти спремни да „одреше кесу“ за проведену ноћ са познатом водитељком, певачицом, глумицом или манекенком. Мафија организоване проституције ради и на трафикингу жена из Србије у друге делове Балкана. Готово сва већа места и градови у Србији могу се подвести под центре проституције.

Територије су подељене стриктно по мафијашким правилима. Један број тзв. елитних проститутки упућују се у Бугарску,Турску, Уједињене Арапске Емирате, Мађарску. Најнижи социјални слојеви, махом Ромкиње, усмеравају се на уличну „продају љубави“. Мете проституције у Србији су све више малолетнице до 15 година, а затим и девојке и жене до 35 година. Борба против проституције је отежана, јер су заштитници тог „великог посла“ инфилтрирани у структуре полиције, богатих тајкунских мрежа и нарко јазбина.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: