КОНТРОВЕРЗЕ: МИНИСТАРКА УДОВИЧКИ ПРОМОВИШЕ „ДЕЛТА ХОЛДИНГ“

gl-amer.komora-554Америчка привредна комора изабрала је „Делта холдинг” у ужи круг кандидата за награду „Лидер промена“, и то у три категорије. Реч је о награди која се додељује за посебно ангажовање у пројектима и друштвено одговорним иницијативама које су од изузетног значаја за читаву заједницу и трајно доприносе побољшању услова живота и рада у Србији. Занимљив је податак да је у специјалном жирију од девет чланова, осим експерата из различитих професија била и потпредседница Владе Србије и министарка Кори Удовички.

Контроверзни бизнисмен Мирослав Мишковић очигледно има намеру да акцентује свој значај на нивоу регионалног бизнис-лидера како би се на неки начин ослабила позиција оних државних органа који га тренутно процесуирају. Нема сумње да је активиран јак лоби састављен од корумпираних политичара и бизнисмена потпомогнутих адвокатима из иностранства, америчких и британских лобиста и респектабилних пи-ар агенција са циљем да се прикаже како је Мишковић жртва државне репресије. Не треба заборавити да је Мирослав Мишковић деценијама уживао подршку у врху власти, прво у време владавине Слободана Милошевића, а касније и од лидера ДОС-а. Подужи је списак министара у донедавним владама Србије који су били „пријатељи“, односно заступници интереса Мишковићевог бизниса.

Асоцијација америчке привредне коморе „АmCham“ окупља и повезује најјаче домаће и америчке компаније које делују у Србији. Америчка привредна комора има пословну комуникацију са клубом „Привредник“ и другим привредним асоцијацијама и компанијама које делују по неолибералном капиталистичком моделу. Занимљив је податак да је у специјалном жирију од девет чланова, осим експерата из различитих професија била и потпредседница Владе Србије и министарка Кори Удовички. Ангажовање Кори Удовички у жирију не би било спорно да није реч о влади која је у процесу опсежних реформи иницирала процес законског преиспитивања пословања бизнисмена Миросалава Мишковића.

Остаје отворено питање да ли је реч о личном чину министарке Кори Удовички или јој је можда премијер Александар Вучић дао „зелено светло“ да буде члан жирија , што би у том случају указивало на извесно попуштање напетости на релацији Мирослав Мишковић – Влада Србије. Подршку Мишковићу дају и амбасаде САД и Велике Британије.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: