ТИХИ ЈЕЗИК ПОЛИТИЧАРА: МУДРО КОРИСТЕ „МУДРE“

ALEKSANDAR VUČIĆ I ANGELA MERKELИскусни политичари често користе одређене покрете и изразе да би пренели гледаоцима невербалне поруке. У свету препознатљиви положај спојених јагодица прстију готово да је постао заштитни знак многих политичара, попут немачке канцеларке Ангеле Меркел и премијера Србије Александра Вучића. И док су теоретичари завере покушали да наметну своје виђење, како наводно политичари намерно показују илуминатски симбол усправног или обрнутог једнакостраничног троугла, познаваоци далекоисточних религија су у свему томе видели технику за опуштање, док су стручњаци за политички маркетинг положај прстију приликом обраћања појединих политичара протумачили као лошу имитацију и снисходљивост.

У спајању јагодица прстију шаке испред себе следбеници теорија завера су препознали илуминатски црни и бели троугао, где је белом врх уперен нагоре, а црном надоле. Тако постављен он представља јединство активних и пасивних сила у природи, мушке и женске елементе. Преплетени црни и бели троугао представљају силе таме и светла, незнање и мудрост, добро и зло, а када су правилно постављени троуглови представљају равнотежу и склад. У истом положају руку познаваоци далекоисточних религија и алтернативне медицине препознају „мудре“. Мудра представља посебан положај спојених прстију руке, који се користи за успостављање унутрашње равнотеже.

Мудре су заправо „тихи језик“ који се користи са циљем успостављања слободног протока енергије кроз телесне енергетске канале. Приликом извођења одређене мудре, мозак преко нервних завршетака у прстима прима јединствену поруку, а затим делује у складу с њом. Тако долази до успостављања природне равнотеже, односно до јединствене комуникације ума са телом. Уз помоћ ове методе политичари оснажују свој имунитет, побољшавају расположење, надокнађују изгубљену енергију и појачавају концентрацију.

Позната новинарка и медијски консултант Бојана Лекић је у дневнику „Блиц“ објаснила да Ангела Меркел своју самоувереност изражава у ставу у коме често држи руке испред себе у „ниској пирамиди“, што је иначе поза карактеристична за жене, док Александар Вучић најчешће заузима позу „високе пирамиде“, али је ређе усмерава на горе, а чешће „према напред“. Стручњак за маркетинг Цвијетин Миливојевић сматра да је за нашу државу Немачка много већи ауторитет од ЕУ у целини, па премијер Вучић због тога наводно опонаша медијски наступ Ангеле Меркел.

Свакако да је последње виђење најекстремније и очито погрешно, јер сличан положај руку користе и амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби, бивши председник Француске Никола Саркози и многи други. Представници великих светских сила немају разлога да „краду“ једни од других начин медијског наступа. Занимљиво је да нико од новинара није питао ни једног од поменутих политичара због чега често спајају прсте док се обраћају јавности.

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: