ЕКСПЕРИМЕНТ „ИН ВИВО“: ПРОМЕНА СВЕСТИ

PROMENA SVESTIПаралелно са развојем вишепартијског парламентарног система у Србији, повећавале су се амбиције западних сила да различитим социјално-психолошким техникама утичу на промену свести, превасходно на политичку елиту и медије, па преко њих и на народ. Нема сумње да је основни мотив предузимања сложеног експеримента „ин виво“ намера да се оствари политичка и економска доминација западних сила на Балкану.


У процесу насилне елиминације традиционалних моралних вредности које баштини српски народ, немачки парламентарци су пре две године „без рукавица“ Влади Србије испоставили  невероватан ултиматум да би требала да „утиче на промуну свести Срба на северу покрајине, како би схватили да су им Еулекс и Кфор пријатељи“.  Проактивно задирање у национално биће нарочито је присутно уз помоћ медија финансираног на Западу, који препоручују народу да се  саможигоше. Рецимо, немачки парламентарци су ултимативно захтевали да се у Србији више непопуларише став „да у Сребреници није било геноцида“. Овај услов Bundestag је правдао жељом да очекује јасне сигнале у правцу помирења у региону.

Аналитичарка недељника „Печат“ Биљана Ђоровић примећује да „Убијање нације, опадање и нестанак државотворних одлика народа, системско гашење осећања љубави и дужности према отаџбини, базична су методологија Новог светског поретка примењена на Србе“… „Циљ је да се потпуно уништи кредибилитет и углед нације и оних појединаца, институција, друштвених група, који се сагледавају као препрека реализацији агенде Новог светског поретка“.

Да подсетимо, реч је о Агенди 21 Уједињених нација, која представља акциони план за преотимање свега на планети од стране глобалног корпоративног система, предвођеног светском владом. Ради се о тоталном преузимању друштва, држава, људи и природне средине, које има за циљ успостављање тоталне и тоталитарне контроле, приватизацију целокупне баштине, човечанства и депопулацију планете. Том процесу супротстављају се владе слободног дела света, попут, Русије, Кине, Индије и земаља Јужне Америке и Африке, што подиже нервозу експериментатора са Запада да пожуре са ударањем антрополошког жига земљама у Европи које нису још до краја ментално поробили.

Један од новијих примера њиховог рада на „тразиционој промени свести“ налази се у годишњем извештају Европске комисије. Како незванично сазнаје „Блиц“ из дипломатских извора, у извештају који ће бити предстаљен 8. октобра у Бриселу, пише да се Србија још није усагласила са политиком ЕУ према Русији и да је потребно да начини додатни прогрес. Баш због Русије и „украјинске кризе“ отварање поглавља 31 у преговорима о приступању могло би да буде за сада непремостив проблем у евринтеграцијама којима стреми званични Београд.  Колико су у свему наведеном експериментатори са Запада успешни процените сами, а ми ћемо уместо закључка цитирати председника Србије Томислава Николића који каже: „Србија има пријатеље и на Западу и на Истоку и они нас не смеју раздвојити вукући нас на ову или ону страну. Не очекујем да Србија буде у позицији да бира између две могућности, јер Србија неће моћи да изабере”.

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: