ВРЕМЕ ХУШКАЧА: БЛАЋЕЊЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ

BLAĆENJE VLADE SRBIJEОткако је ступио на дужност премијера Владе Србије Александар Вучић се сучељава са подметањима из политичког „подземља“, односно тајних клубова моћи, као и појединих структура унутар МУП-а који желе да компромитују премијера и његову породицу. Премијер Србије се суочава са опструкцијом у појединим ресорима државе, пре свега у МУП-у, и то у часу када је кренула смена у врху српске полиције. Да ли се овде ради о мрежи интереса моћних у МУП-у који дуги низ година делују као парадржавни систем злоупотребљавајући државне институције?

Притисак на премијера и на поједине министре долази и из кухиње тајкуна који су у сукобу са владином политиком. Посебно је „активан“ бизнисмен Мирослав Мишковић који је решен да на свој начин преко америчко-британских мрежа и канала води медијски и политички рат против премијера и Владе Србије. На тој основи су и неке лобистичке акције појединих политичара из опозиције који су покренули кампању у ОЕБС-у да је у Србији на снази цензура медија, која је нарочито била изражена у време ванредне ситуације због катастрофалних поплава. Реч је, наиме, о клановском деловању појединих опозиционих политичара и тајкуна у циљу компромитације политике Владе Србије, односно премијера Александра Вучића.

Будући да је опозиција разједињена и без шире јавне промоције, неопходна јој је помоћ појединих медија у циљу наставка кампање против Владе Србије, премијера Вучића и председника Србије Томислава Николића. Новац, наравно, стиже од тајкуна, пре свега од Мирослава Мишковића. Да ли је уопште потребно споменути да је поменути тајкун продао своје осигуравајуће друштво у часу катастрофалних поплава. Затак таквих медија је да шире неистине како је у Србији на снази ауторитарни поредак једне личности, односно премијера Србије Александра Вучића. Нажалост, у ту прљаву кампању укључују се и поједини западни медији и политички кругови којима је једино стало до стварања политичких тензија у Србији. Основни разлог је тај што Влада Србије не жели да профилише агресивну политику према Руској Федерацији. Влада Србије води суздржану политику у интересу добрих односа и са ЕУ и са Руском Федерацијом.

Чињеница је да сви они који после катастрофалних поплава желе да испровоцирају пад актуелне владе нису вољни да се укључе у обнову Србије, већ им више одговара стратегија „што горе, то боље“.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: