НОВИ ПРЕМИЈЕР: ВУЧИЋУ НАРОД ВЕРУЈЕ

ALEKSANDAR VUČIĆУ борби против корупције, у решавању проблема незапослености и свеопштем поштовању закона грађани Србије највише верују Српској напредној странци и њеном лидеру Александру Вучићу. Истраживања су показала да је током изборне кампање мање од два месеца око 60.000 људи приступило СНС. Пре свега због ауторитета и политичких обећања Александра Вучића, али и одређених активности у борби против корупције и организованог криминала.

Након парламентарних избора грађани се учлањују у владајуће партије рачунајући да ће моћи лакше да реше своје егзистенцијалне проблеме или да посредно утичу на стање у друштву. Није непознат феномен да после избора долази до јачања и увећавања чланства владајућих партија и коалиција. Тако ће бити докле год траје постизборна еуфорија и прелазак из стања обећања у стање реализације програма партија које су добиле власт. Ауторитет лидера СНС и будућег премијера Александра Вучића је на највишем нивоу у последњих 15 година што указује на потребу грађана да верују личностима које су одлучне да мењају стање у друштву.

Грађани од будућег премијера Александра Вучића очекују „социјалну равнотежу“, смањење разлика у друштву, подстицање приватног посла, дисциплиновање јавног сектора, пре свега државне адмнистрације која се често понаша као „господар“, а не као „сервис“ грађана и њихових потреба. Грађани Србије су незадовољни радом јавних предузећа где се осећа висока корупција и партијска ароганција. Од Вучића се сада очекује да смањи притисак јавних предузећа на грађане и да дође до прихватања економске и друштвене реалности. Политички и реформски потези који ће бити болни и тешки за јавни сектор су нужни, али је битно да се нова Вучићева влада понесе интересима уређене Србије са смањеним и редукованим партијским интересима. Грађани очекују од Вучића правду и поштовање свих закона, али изнад свега траже од нове владе да покрене економију и отварање радних места.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: