ЗЛАТА ВРЕДАН: „БЕОГРАД НА ВОДИ“

BEOGRAD NA VODIПредизборне кампање политичких странака у Србији су у пуном јеку. Хтели – не хтели, грађани су свакодневно изложени порукама политичке природе. Билборди, леци, телевизијске рекламе, све је у знаку реформи, бољег животног стандарда, новоотворених радних места… Међутим, политички аналитичари примећују да постоји одсуство идеја и да се поједине странке не упуштају у то да понуде конкретне пројекте, као што је то до сада био случај. Гласачи више нису наивни и не падају на празна обећања.

Заиста нешто оригинално могу да понуде само они који су сигурни да имају добитну комбинацију. Примера ради, Српска напредна странка у кампањи је представила свој највећи адут – пројекат „Београд на води“. Србија је веома близу потписивања уговора са инвеститорима из Уједињених Арапских Емирата, а инвестиција ће бити вредна 3,1 милијарду долара, само за градњу.

И док критике долазе из редова опозиције да су грађани Србије сиромашни, а Србија неразвијена, да има делова престонице где још увек није решен проблем снабдевања водом, да трећина Београда нема канализацију, да не постоји метро, Александар Вучић и СНС са „Беорадом на води“ крупним корацима хитају у 22. век . Истина је да је Србија измучена санкцијама, бомбардовањем, „петооктобарским лажним променама“ и ниским животним стандардом, али најзад се појавио трачак светла у „мрачном тунелу“. Већина грађана је уверена да постоји нада да се привреда у Србији коначно покрене. Пројекат „Београд на води“ би требао да покрене грађевинску индустрију Србије, а самим тим и привреду у целини.

Напредњаци обећавају да ће после формирања нове владе бити основано ново предузеће „Београд на води“ које ће бити задужено за реализацију тог пројекта. „Наш план је да у оквиру Националног приоритетног плана који ћемо представити у наредним данима направимо такозвану секторску политику“, рекао је Вучић, уз напомену да ће се посебно водити рачуна о оним деловима земље у које ће се улагати и водити рачуна да тамо долазе инвеститори.

Веома важно је да грађани Србије схвате да развој престоног града шаље позитивну слику у свет. Отварањем нових радних места побољшаће се комплетна „економска слика“ Србије. А директне користи од реализације пројекта „Београд на води“, пре свих, имаће грађевински сектор у Србији.

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: