БРУКА: ДЕМОКРАТЕ ОМАЛОВАЖАВАЈУ ЂОКОВИЋЕ

ĐOKOVIĆIДемократска странка више није власт у Београду, али зато „жути“ још увек држе Градску општину Стари Град. Пад с власти у Београду је повод да се интересне и мафијашке групе острве на породицу Новака Ђоковића која на општини Стари град држи фирму „Фемили спорт”. Компанија „Фемили спорт“ је објавила да се повлачи из организације београдског АТП турнира још четвртог јануара 2013. године, па се поставља питање, ако је разлог раскида уговора губитак лиценце, зашто је Градској општини Стари град требало десет месеци да на то реагује? Реч је о потреби да се општинска бирократија и део мафије која делује преко политичких структура обрачуна са породицом Новака Ђокавића, и то на начин који вређа не само пословност ове успешне спортске породице, већ и светски углед најбољег српског тенисера и најутицајнијег амбасадора Србије у данашња времена.

Треба подсетити да је Новак Ђоковић ван политике као и његова породица, али да су из државних разлога били формални гости свих политичких партија које владају Србијом у државотворном интересу. Када је то одговоралао ДС и Борису Тадићу који су држали са СПС-ом власт у Србији ни једна тешка реч није „пала” када је породични бизнис Ђоковића у питању. Сад, уочи финала светског тенијског купа у Београду општинска мафија покушава да створи напетост и омаловажи породицу Ђоковић. Представљање Ђоковића као неодговорних и пословно неозбиљних људи није ништа друго него невиђена дрскост и скрнављење националног и светског угледа Новака Ђоковића.

Оног тренутка када је на Дорћолу престао да се организује „Сербиа опен“ за очекивати је било да ће општина Стари град да раскине уговор са „Фемили спортом“. С тим у вези је „Фемили спрот“ послао  саопштење: „Најблаже речено непријатно смо изненађени количином неистина које је Градска општина Стари град саопштила у понедељак, обавештавајући јавност о раскиду Уговора са нашом фирмом. Чињенице су да је Привредно друштво „Фемили спорт“ измиривало све своје обавезе плаћања закупа, од тренутка потписивања уговора 28.12.2009. године до данашњег дана…Та улагања, су сходно уговору о закупу, морала да се зарачунају у износ закупнине, тако да је сада „Фемили спорт“ у вишеструкој претплати обавеза за закупнину. И поред тога, „Фемили спорт“ је плаћао уговорени део месечне закупнине, сваког месеца, чекајући да општина, сходно уговору изврши процену улагања, а што је била дужна да утврди до марта 2010. године”. Дакле, евидентно је да су границе моралног и пословног неукуса достигле врхунац. Иза свих ових потеза стоје политичко-мафијашки кланови који су спремни да у губитку својих интереса  јавно омаловаже националну вредност породице једног Новака Ђоковића. Можда је једина грешка породице Ђоковић што се на било који начин, макар и протоколарно меша са политичким структурама које су спремне да се свете на најбизарнији начин док губе народну подршку или им се не задовоље интереси и сујете.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: