(НЕ)МОГУЋЕ: ОПОЗИЦИОНО „ЦЕНТРИРАЊЕ ТРАПА“

SLIKU SVOJU LJUBIM„Не желим да се сва власт и цео колач власти слије само у наше руке, али нећемо ни да тражимо од грађана да гласају за друге странке. Међутим, ако добијемо и 50 одсто гласова, тражићемо партнере“, рекао је вицепремијер Александар Вучић на прослави петог рођендана Српске напредне странке у препуној београдској Арени. Већ увелико лидер СНС „анкетира“ српски политички миље не би ли пронашао „најлепшу шару за напредњачки столњак“. Недавно се Вучићевом позиву одазвао искусни опозиционар и петооктобраш, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић у круговима екстремних спортиста препознатљив као Чеда алпиниста.

Према речима председника ЛДП Чедомира Јовановића разговор са првим потпредседником Владе Србије Александром Вучићем је био неопходан како би се одредило шта је заједнички циљ овог друштва. На питање новинара да ли му је Драган Ђилас замерио сусрет са Вучићем, Чеда Јовановић је одговорио да ни он не замера Ђиласу што је са Вучићем разговарао о „Београду на води“, те да очекује да ће тако исто Ђилас гледати на његов разговор са Вучићем. Јовановић не крије да је иницијатива власти добра што се тиче започетих економских реформи, али да потези који су до сада повучени нису довољни. „Оно што недостаје је јасан преокрет у односу на приватни сектор, преокрет према привреди, либерализација, успостављање тржишне економије, реструктурирање јавног сектора“, каже Чеда Јовановић за „Блиц“.

Пре свега, Јовановић замера власти што је дозволила да партијски ешалон извши инвазију на јавна предузећа, односно да у предвиђеним реформама није направљена јасна разлика између професора, лекара, полицајаца и партијских кадровика који су незаслужено заузели најбоља места у јавном сектору. Има ту још замерки које Чеда алпиниста нуди као генијално решење по принципу „ако не можеш да их победиш, ти им се придружи“. Како каже, уочљиво је непостојање равнотеже у актуелном политичком животу. Ако већ не могу политички тасови да се изравнају на нивоу позиција-опозиција, онда није лоше ни „властодржачко центрирање трапа“  захваљујући коме ће делови опозиционе политичке сцене похрлити заједно са онима које народ бира право у бољу будућност.

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: