ТРАНСФЕРИ: ВУК ЈЕРЕМИЋ НА ПОЛИТИЧКОМ ТРЖИШТУ

VUK JEREMIĆПредседник Генералне скупштине Уједињених нација (УН)  Вук Јеремић се на јесен по истеку функције у УН враћа у Скупштиу Србије као независни посланик. У којој ће посланичкој групи или партији бити Вук Јеремић и каква га будућност чека у Србији? Све су то питања интересантна за јавност у Србији. Вук Јеремић се врћа у Србију са великом међународном репутацијом какву до сада у младом српском вишестраначју није имао ни један политичар, нити министар спољних послова. Својим угледом у свету надвисио је Горана Свилановића и Вука Драшковића, али и министре иностраних послова из времена власти Милошевића.

Будући да више није члан Демократске странке „цена“ му је врло висока на „политичком тржишту“. Постоји могућност да Вук Јеремић постане статусни симбол политичке групације која ће срушити Драгана Ђиласа са места лидера Демократске странке и помоћи враћању у „страначко седло“ Бориса Тадића. Отворена је и опција да Јеремић оформи политичку странку или окупи независне посланике. Не треба занемарити чињеницу да Јеремић сада има значајне дипломатске контакте широм света.

Треба истаћи да се Вук Јеремић показао као добар преговарач. Постао је дипломата од каријере, тако да ће сигурно добијати и понуде да дипломатску службу настави на адекватној позицији у некој од међународних институција. Извесно је да ће у скорије време политичка цена Вука Јремића бити много већа него данас, посебно у време када Србија треба да крене крупним корацима ка Европској унији.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: