УЗНЕМИРАВАЊЕ ЈАВНОСТИ: МЛЕКО ЈЕ (НЕ)ИСПРАВНО!?

UHVAĆENA NA DELU„Опасно је живети у овој земљи. Незнање, нечињење и бахатост државе су опасни по живот на различите, подмукле и невидљиве начине. Врло једноставно бих то објаснила још једним примером. Драги моји, следеће године нећете бити сигурни ни кад будете пили млеко“. Ово упозорење је још 5. децембра прошле године написала на свом блогу Ивана Дулић Марковић, некадашња министарка пољопривреде, a као ударну вест недавно пренео „Блиц“. У истом духу бивша министарка је дала актуелно објашњење да су незнање и некомпетентност надлежних служби основни узрок њиховог ћутања о последицама које по здравље грађана може изазавати заражени кукуруз.

Своју превелику бригу за грађане Србије, госпођа Дулић-Марковић је у ствари упаковала у „отровне стрелице“ усмерене ка Министарству пољопривреде и министру пољопривреде и шумарства Горану Кнежевићу. Због оваквих текстова објављених у дневној штампи рафови у продавницама су препуни млека и млечних производа, иако су ови производи у потпуности исправни, тј. немају штетне последице по здравље грађана. Узнемирени грађани више немају храбрости да купују „сумњиву робу“. Влада Србије је већ изашла у јавност са информацијом да ће обавити истраге због сумњи да неко нетачним информацијама покушава да створи услове за увоз сточне хране од генетски модификованих организама.

Шта мотивише госпођу Дулић-Марковић да овако плаши српску јавност? Можда  васпитање стечено у родитељској кући препуној контроверзи према српском народу акредитује госпођу Дулић-Марковић да се јавно хвалише како је учествовала у увозу огромних количина сојине сачме. И данас се још препричава како је бивша министарка у једном маху одобрила да у земљу уђе 20 хиљада, а у другом 200 хиљада тона генетски модификоване сојине сачме. О катастрофалним последицама по здравље које изазивају генетски модификовани организми (ГМО) не вреди причати. И да ли је уопште више потребно посебно објашњавати шта је и ко је опасан по живот грађана Србије?

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: