ТВИТЕРОМАНИЈА: ЈЕШИЋЕВО МЛЕЧНО ПЕЦКАЊЕ

ZABRINUTI JEŠIĆБити политичар у тренду, бити „ин“ подразумева обавезно присуство у таблоидима, али и на друштвеним мрежама. Разлика је само у томе што у таблоидима „жутило“ шире новинари, а на друштвеним мрежама сами актери политичког тренутка, хоћу рећи политичари. Више него очигледно је да су се политичари „навукли“ на Твитер.

И опозиционари, али и они на власти просто се  утркују ко ће више на овој друштвеној мрежи  да „оголи“ политичку сцену. Тако је „Твитер“ постао млађи, али информисанији брат „жуте штампе“. Свакодневно нам политичари „твитераши“ откривају у ком је хотелу неки политичар одсео, где је био на одмору, у којој кафани обично банчи… Истовремено, „Твитер“ је постао одличан полигон за потпаљивање нових политичких афера, али и за узнемиравање јавности. Како, рецимо, окарактерисати поступак покрајинског секретара за пољопривреду и потпредседника Владе Војводине Горана Јешића, који је на Твитер профилу написао да је добио резултате првог испитивања млека и да је ситуација аларманта?

„Добио сам вечерас резултате првог испитивања млека! Моја обавеза је да до уторка, док не стигну остале анализе, будем кооперативан. Званичан став биће саопштен најкасније до среде“, написао је Јешић и додао: „Али ситуација је алармантна! И не видим разлог нити приватан интерес да се млеко не повуче из продаје. Званичан став ће бити до уторка или среде“. Како „Курир“ преноси Јешић је прокоментарисао раније саопштење  Министарства пољопривреде, у којем се тврди да су се од 300 обрађених узорака 272 показала као потпуно безбедне намирнице, а да је 28 узорака на граници дозвољене вредности канцерогеног састојка афлатоксина. „Постоји нешто што је наука! Министар рекао нема, ми нашли да има! Након тога се сви позитивни узорци поново тестирају“, написао је Јешић, објашњавајући да присуство афлатоксина потиче од кукуруза.

Овим је практично разголитио своју прикривену намеру. Док се у први план истиче тобожња брига за здравствену заштиту грађана који живе у северној српској покрајини, истовремено се уочава и прикривени политички напад на Министарство пољопривреде које ништа није предузело да „затровано“  млеко не стигне до рафова продавница. И одакле, уосталом, тај фамозни кукуруз кога помиње Јешић? Директор Удружења „Жита Србије” Вукосав Саковић својевремено је за „Политику“ изјавио да кукуруза зараженог афлатоксином има свуда у региону – у Бугарској, Хрватској, Румунији, Мађарској, али да се ни изблиза није подигла толика прашина као код нас. Да у кукурузу може да буде афлатоксина није никаква новост за извознике и складиштаре, а по Саковићевим речима најбитнија је контрола. Истини на вољу, у Србији не постоји ни јасан правилник око узимања узорака који ће бити анализиран у лабораторији, али сви произвођачи који доносе кукуруз на анализу могу добити прецизна упутства на који начин да узму узорак. Тако се ради данас, а тако се радило и док су на власти биле Јешићеве „демократе“.

Предраг Прокопљевић

//

Advertisements

Ознаке:, , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: