ЈЕДНО ПИТАЊЕ: КО СЕ СВЕ УЛАГУЈЕ ВУЧИЋУ?

ALEKSANDAR VUČIĆЛидеру Српске напредне странке и потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу, тзв. српском Елиот Несу, потребна је пуна подршка владе, парламента, државних институција и шире јавности у борби против системске корупције и организованог криминала. Да би постигао комплетан успех у свом науму потребни су му стручни и одани људи, али пре свега добронамерно јавно мњење. Дакле, Вучићу није потребно удварање и кокетирање политичара, министара и посланика, већ пуна подршка у раду. Вучићу су потребни људи са најбољим пословним програмима.

Старо је правило научено још у време античких филозофа да политичар не треба да буде хваљен, већ подржан у државним пословима. Што је више похвала, то је више неискрености и спремања разних замки. Да би Вучић заиста постао српски Елиот Нес потребни су му медији, али и судство, тужилаштво и полиција без корупције. Дакле, министри, посланици и јавност треба да подрже Александра Вучића у борби против системске корупције, политичког бодземља и свих других облика мафијашког деловања у држави. Логично је да један човек не може сам да носи терет читавог друштва, уколико иза њега не стоји уређен државни апарат и решени политичари да прво очисте своје редове.

Анализа јавног мњења коју је урадио ЦЕСИД указује да је подршка јавности борби против корупције у последњих шест месеци осетно порасла, тако да готово трећина грађана, тачније 32 одсто њих сматра да је влада на добром путу. За шест месеци број оптимиста је дуплиран, а 41 проценат житеља Србије сматра да ће се корупција још смањити. Ако је тако у јавном мњењу онда политичари и државни службеници морају прво сами себе да погледају у огледало и да прихвате да корупција и криминал цвета тамо где је политичка, државна и финансијска моћ.

Пре него што „моћници“ крену у обрачун и пре него што се откирије српски „Брут“ у власти, треба стати на кичму потенцијалним и реалним завереницима. Уместо ласкања и удварања треба дати пуну подршку Александру Вучићу.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: