ОПРЕЗ: ДЕМОКРАТЕ РУШЕ ВЛАДУ!

Опозициона ДС у својој политичкој стратегији  планира опструкцију  будуће владе. Као главни пијуни у тој игри треба да им послуже верни кадрови у синдикатима, али и стари сарадници са међународне сцене. Најјача тачка  опструкције ДС долазиће из Владе Војводине. „Жути“ већ планирају да  оптуже Владу Србије и СНС  да руши аутономију ове српске покрајине. Наводно уз помоћ  Уставног суда Влада Србије спрема понављање избора у Војводини. Зато Демократска странка ужурбано разрађује концепт интернационализације питања Војводине са циљем да се добије подршка чланица еврорегије  у притиску на Владу Србије око „урушавања“  међународног и мултиетничког састава у Војводини.

Други  ниво политичке опструкције биће  у раду парламента. Шеф посланичке групе „жутих“ професор др Драгољуб Мићуновић каже: „Наша највећа опрезност ће бити према премијеру који је и министар унутрашњих послова и потпредседнику владе који је министар одбране и координатор свих тајних служби. То су две тачке велике концентрације власти и моћи. Ако не буде контроле, држава ће клизати ван демократије”. Намера  ДС је прво да свој политички „удар“ усмери на тим Ивице Дачића и Александра Вучића, а као резервна опција остаје напад на Млађана Динкића и његове активности. Могуће је да ДС у крајњој политичкој намери бојкотује рад парламента тражећи  превремене парламентарне изборе и то од касне јесени   ове године   уз интернационализацију политичке ситуације у Србији.

Трећи ниво политичке опструкције Демократска странка планира на нивоу локалних самоуправа. Врх ДС јасно зна да ће њихов досадашњи рад бити на мети   истраге и провере пословања и рада. ДС ће то представити као политички прогон  делова претхоне власти, а не као борбу против корупције. Структуре ДС-а су сваким даном све слабије и прети видно осипање активних чланова странке. Могуће је да ће београдски одбор ДС-а вршити притисак на Драгана Ђиласа да напуштањем места градоначелника Београда изазове облике ванредног стања и кризе у вођењу Београда. СПС, сасвим  је сигурно, неће потезати питање смене Драгана Ђиласа, али треба очекивати превирање у структурама „жутих“ где би под руководством Бориса Тадића могло да дође до покушаја одузимања политичке моћи Драгану Ђиласу. Тако нешто можемо назрети и из изјаве професора Мићуновића који каже: „Иако се сам Борис Тадић позива на своју одговорност, питање је да ли је само он одговоран или одговорност деле многи који су учествовали у политици и креирању странке“. Како незванично сазнајемо, ДС је већ активирала свог инструктора за политичке преврате Срђу Поповића , једног од најактивнијих „отпораша“ да до пролећа 2013. године разради план рушења владе Ивице Дачића. Народно незадовољством животним стандардом увек је добар „окидач“.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: