ПОЛИТИЧКА ДЕДОВИНА: БАШ ИХ БРИГА ЗА НАРОД!

Нова влада Србије њен састав, мандатар и програм  је као из ТВ драме „Ђекна још није умрла, а ка’ће не знамо“. Драган Ђилас, заменик председника ДС каже: „Тешко да има некога у Србији ко зна одговор на питање када ће бити нова влада и ко ће је чинити“? Председник политичког савета Демократске странке Драгољуб Мићуновић  каже: „Према неким очекивањима требало би већ наредне недеље да имамо јасну ситуацију. Не очекује се да се то отегне у недоглед и мислим да ће се убрзати процеси и да ћемо, надам се, за недељу до 10 дана, имати јасну ситуацију”. Политичко кадрирање, страначке поделе интереса и  лична помирења важнија су од ситуације у Србији која је сваким даном све тежа.

Одуговлачење око начина формирања владајуће колације и политичке комбинације за састав нове владе делују потпуно неозбиљно. Разлози нису само интереси странака и лидера ко ће владати, већ и празна каса и  финансијска „црна рупа” у Србији која прети да „усиса” све пред собом. На другој страни лидер СНС Александар Вучић  каже: „СНС је учинила све да формира владу. Понудили смо Социјалистичкој партији Србије разговор, чекамо њихову реакцију. Ако буду хтели да иду у коалицију са Демократском странком и њиховим партнерима, могу да иду. Народ је желео промене и другачију власт, али ако то ураде, за неколико месеци победићемо их све заједно“. Са треће стране, СПС  ради на помирењу лидера ДС и  УРС и јачању својих утицаја. Унутар  СПС-а али и коалције ПУПС и ЈС води се полемика коме царству се приволети? У сваком случају, лични и страначки интереси испадоше значајнији од народа и напора да се умањи криза у којој се Србија налази.

Избор нове Владе  Србије  постао је посао за пророке, врачаре и кладионичаре. Док се води партијска трговина око састава нове владе, дотле се грађанима Србије прети поскупљењем струје, принудним напалатама судских извршитеља за струју, РТС  претлату и остале режијске месечне обавезе. Са свих страна грађанима  Србије стижу претње  и опомене судских извршитеља. Док  се не формира нова влада Србији прети свакојаки колапас, хаос и општа беспарица, диктатура и самовоља беспризорне бирократије. Банке намерно средином месеца, када већина грађана отплаћује рате својих кредита, „штимују“ курс евра. Лекова нема ‘сем на бувљим пијацама, а здравство је пред колапсом. Државна каса је празна, али за све то нису криви грађани Србије, или можда јесу?

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: