ИВИЦА ДАЧИЋ: КО ЈЕ ЛУД, А КО ЗБУЊЕН?

Замислите да  једна политичка странка није странка него предузеће које ће своје производе пласирати на тржиште само ако успе да формира конзорцијум. Замислите да је то предузеће урадило фантастичну маркетиншку кампању у којој је прокламовало своје предности, а то су: комбинација знања, креативности и иновације свих кадровских потенцијала које поседује. Сада замислите да свакодневно маркетиншки бомбардују јавност како су посвећени одрживом развоју и друштвено одговорном понашању, како су они озбиљни људи који раде са својим стратешким партнерима на изградњи и одржавању односа међусобног поштовања и поверења, како им је циљ да допринесу побољшању квалитета живота својих запослених, њихових породица и шире заједнице. Међутим, до тога неће доћи, уколико не саставе горе поменути конзорцијум. И сада, замислите да су им купци поверовали…

Сада отворите широм очи и погледајте сву ову тмурну реалност. Више не морате да било шта замишљате. Тај конзорцијум је још увек имагинарна Влада Србије, а то предузеће је, рецимо, Социјалистичка партија Србије.  Све је сервирано и пред вама и пред њима. И док  дрхтите у каквој ће вам земљи деца одрастати, лидер СПС Ивица Дачић сасвим опуштено поручује јавности: „Зашто мене питате због чега се не формира влада? Па нека је формирају без мене, шта ме брига. Зашто бих ја ушао у владу у којој ће неко сутра да каже да мора да се прихвати све што тражи ЕУ? Или, зашто бих ја ушао у владу која каже да ми не можемо уопште да преговарамо са ЕУ?… Како ће се наша влада понашати за два месеца, када ЕУ буде рекла да морамо да отворимо канцеларију у Приштини? Како ће се понашати за неколико месеци, када кажу да мора Косово да добије посебан телефонски позивни број? То никако нису безвезна питања, то су озбиљне ствари за овакве врсте неозбиљних разговора који се воде, по принципу ко ће кога да пређе и ко је луд, а ко је збуњен“.

Притиснути између озбиљних геополичких питања везаних за Косово и застрашујуће економске кризе из изборне кутије су нам уместо политичара искочили пајаци који су у стању да „мртви хладни“ изговоре: „Баш нас брига за све“! Да ово изговори немарни возач пред истражним судијом зато што није помогао тешко повређеном у саобраћајној несрећи био би оптужен за кривично дело нечињења. А шта ћемо са несрећним пајацима, пардон, политичарима? Да ли ћемо њих, барем, осудити за морално дело нечињења, или ћемо и даље забијати главу у песак уз опаску, а шта нас брига што су они неспособни да коначно формирају владу!?

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: