МЕДИЈСКИ ЛИНЧ: ЖИВИ И ПУСТИ ДРУГЕ ДА ЖИВЕ

Имамо новог (јуче инаугурисаног) председника републике, али остаде нам онај стари окоштали и контролисани медијски простор. И контролори медија остадоше исти. Све је више и више новинских написа у стилу „Србија ће због Николића имати проблеме“?  Зато нас и не чуди тако брз медијски одијум на почетку рада председника Николића. И док нови председник с времена на време понови сентенцу да „само будала не мења своје мишљење“, домаћи и страни медији подсећају јавност да „вук длаку мења, али ћуд никада“. Ови напади на првог човека Србије не односе се само на њега лично, већ на државу Србију. Ево и доказа…

Професор на филозофском факултету у Сарајеву Енвер Казаз у јавност је изнео своје мишљење да Николић има огромно десничарско наслеђе, с тим више што је био Шешељев војвода и учесник рата. У таквим условима од Николића се не могу ни очекивати другачије поруке, при чему, како каже ни Борис Тадић никада није суочио Србију са прошлошћу.  „Николић је само отворени Тадић и ми од њега можемо очекивати да буде искрен. Док је Тадић био лицемеран Николић је искрен. У таквом контексту регија ће морати да прихвати таквог Николића и да с њим комуницира на отвореној политичкој основи. Са Тадићем никада нисте знали где сте. Он није Србију суочио са ратним наслеђем.”

Из ове изјаве професора Казаза можемо открити бујицу комплекса које бивша југословенска браћа неизмерно изливају на све што је „преко Дрине“. Чему сво то суочавање са ратним наслеђем, позивање на геноцид, причање бајки о добрим и лошим момцима? Очигледно је да у свим овим медијским нападима нису битни ни Тадић, ни Николић, већ српски народ. И зато би Тадићу и „жутима“ било сврсисходније да смање медијске нападе усмерене ка Николићу, прихвате кохабитацију као нужност и пораде на подизању животног стандарда грађана Србије.

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: