ПО НАЛОГУ „ЖУТИХ“: OПЕТ МЕДИЈИ МУТЕ ВОДУ

Поражена странка на председничким и парламентарним изобирма ДС наставља „хладни рат“ против СНС и Томислава Николића. По оцени ДС, његове изјаве о суседима на балкану узроковале су да италијанска компанија „Данијели“ окрене леђа Србији и своје инвестиције усмери у Хрватску. Томислав Николић је по  оцени поражених који су компанију „Данијели“ истицали као изборни адут изненада променили  олдуку о  свом инвестирању. Зашто?

Прво, Хрватска  2013. године постаје чланица ЕУ, што значи да ће компанија „Данијели“ бити заштићена у оквиру ЕУ за своја улагања. Друго,  по  оцени и последњем извештају организације „Фридом хаус“ о „Нацијама у транзицији 2012.“, Србија као и већина осталих држава региона сврстана је у ред земаља са полуконсолидованим демократијама. Најбоље рангирана је Хрватска са оценом 3,61, потом Србија 3,64, Црна Гора са 3,82 и Македонија са 3,89, а у тој групи су још Бугарска и Румунија, преноси радио Слободна Европа. Уместо рационалног објашњења потпредседник Демократске странке Божидар Ђелић оценио је да су новонастале политичке околности у Србији довеле до тога да компанија „Данијели“ одустане од Србије.

Демократска странка преко својих медија наставља да омаловажава легитимно изабраног предсендика Србије Томислава Николића. Истовремено, наставља се са „унутрашњом“ сатанизацијом Томислава Николића као председника Србије и шаљу се негативне поруке у иностранство. Постоје индиције да против новоизабраног председника Србије ради „лоби“ близак  Борису Тадићу који  преко својих „гласника“ шири негативне приче о Николићу у региону, пре свега, у Хрватској, БИХ, Албанији и другим државама са циљем да што више државника, премијера, политичара види председника Србије као непожељног. Медији блиски ДС се утркују у компромитацији раније политичке прошлости  Томислава Николића док је био  у СРС. Истоврмено Борис Тадић по сваку цену жели да буде премијер Србије, али  и министар спољних послова. Зашто? Да би на међународном плану истиснуо Томислава Николића  и учинио га слабијим и  изолванијим.

На овај начин ДС и Борис Тадић суштински секу грану на којој седе, и то ће се осетити и када Борис Тадић формира премијерски кабинет. Да се разумемо, Тадић је изубио позицију председника, јер су тако хтели грађани Србије, а не Томислав Николић. Странци неће улагати свој капитал у Србију са нестабилном економијом и статусом који је на ивици рецесије и банкротства. До овако неповољног стања у којем се налазимо пре свега је крива влада Мирка Цветковића. За ово стање није  крив Томислав Николић и СНС. Они су добили гласове грађана Србије у оквиру полуконсолидоване државе где је криза институција, економије, високе корупције, партократије и и ризика за стране инвестииције.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: