ПОГЛЕД ИЗ МРТВОГ УГЛА: ТАДИЋЕВИ ИЗДАЈНИЦИ

Борис Тадић није само  поражен од Томислава Николића и грађана  Србије,  већ и  од своје коалиције са којом је направио  споразум за формирање „нове владе“. Пре свега, Бориса Тадића је поразио његов изборни штаб и медијски тим који су спроводећи „политику контраста“ хушкали јавност против Томислава Николића. Колико је у медијима Томислав Николић био сатанизован и понижен показује у последњем броју  „НИН-а“ колумниста Небојша Спајић.

Под насловом „Губитник са предумишљајем“  овај Тадићев пропагандиста пише: „Томислав Николић изгубио је све шансе да икада дође на власт. Није их, у ствари, ни имао, иако се у једном тренутку чинило да би у другом кругу распоред гласова преосталих председничких кандидата могао да доведе до његовог избора за председника. Није имао шансе, јер је у кампањи морао да покаже ко је он заиста“.

Кoлико далеко иде „плаћеник” Спајић  показује и на(р)учени „сценарио” из лабораторије „спин –доктора” Срђана Шапера. Новинар Спајић преноси тај на(р)учени сценарио који гласи. „У недељу нас на бирачким местима чекају свакојаки инциденти и сукоби, биће те Николићеве туче, лупања кутија, свађа, сасвим сигурно, питање је само обима, биће можда и нечег тежег, а све то има потенцијал да изазове шире немире и дестабилизацију. Највише што је могуће, међутим, јесу вишедневне демонстрације, евентуално са сукобима са полицијом, али не и озбиљно љуљање поретка. Поредак у Србији се, наиме, променио 5. октобра. И зато Тома Николић не може да буде њен председник“.

Од свега тога ништа се није десило и новинар Спајић и читава булумента аналитичара и коментатора одлази на „сметлиште” професије и кодекса професионалне етике. Домаћа јавност не памти да се својевремено таква медијска антикампања водила и у време Милошевића против ДОС-а. Томислав Николић је победио  вољом грађана, а Борис Тадић је изгубио, пре свега због стања у држави. Интересантно је да и након проглашења избора поједини медији који су били “јурушници” Бориса Тадића посредно оспоравају чисту победу Томислава Николића. На овим изборима медији су се показали као корумпирани и да су носиоци вируса политике која је красила владавину Слободана Милошевића, али и Бориса Тадића. Реч је о политичкој ароганцији и виду ауторитарности уз манипулацију јавног мнења.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, ,

One response to “ПОГЛЕД ИЗ МРТВОГ УГЛА: ТАДИЋЕВИ ИЗДАЈНИЦИ”

  1. Bili Piton says :

    Sve je već viđeno za vreme Miloševiča, kada je opozicija satanizovana, do nivoa izdajnika. Problem je samo što se sve to ponovilo posle dvanaest godina. Da li je to bila pogrešna procena, ili je strah primorao demokrate da pribegnu prljavoj kampanji, pokaza će vreme. Jedno je sigurno, prljava kampanja se u Srbiji više ne isplati. Verujem da su ovoga puta demokrate više odbacili svoje glasače, nego što su ubedile protivnički tabor da treba da odustane od Nikolića. Lično sam od dvedesete glasao za demokrate. Kako je vreme odmicalo prestao sam da izlazim na izbore, jer opcija u koju sam verovao izneverila je mene, a neku drugu nisam prepoznao u drugim strankama. Verujete da mi je kao tradicionalnom pristalici demokrata draže što je pobedio Nikolić, iako nisam izašao na izbore. Na kraju od 2000. nas stalno plaše da će doći neki gora, pa neka dođu, da vidimo šta to može biti gore od sadašnje vlasti.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: