РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА: РАЗВЛАШЋЕН БОРИС ТАДИЋ

Лидер СНС Томислав Николић постао је нови председник Србије. На овај начин развлашћен je Борис Тадић,  који је био председник Србије осам година и чија је политика  Србију довела у тежак економски и социјални положај. На политичком испиту пала је и ДС и њихова коалиција тј. партнери из досадашње Владе Србије. Томислав Николић је добио 49,7,  а Борис Тадић  47,2 одсто!

Победио је Томислав Николић који је у предизборној борби за председника Србије трпео „црну кампању“  Демократскe странкe и Бориса Тадића, који  је иза себе имао велику медијску, финансијску машинерију и подршку  из ЕУ, али  и од грађана Србије. Победила је нека врста политике народне или социјалне правде и потребе да се у Србији примени демократска процедура и право смењивости власти. Борис Тадић  је сам себе декласирао пред бирачким телом . Сада се види да је Томислав Николић био убедљивији у ТВ дуелеу 16. маја и да је поништио све негативне оцене и процене разних аналитичара.

Томислав Николић као лидер СНС је сам пред народом рекао да ако  постане председник Србије подноси оставку на чело шефа СНС. Могуће је, дакле, да Томислав Николић као председник Републике Србије до подношења оставке на место лидера Српске напредне странке која је освојила највише мандата буде у предности у концепту формирања нове владе. Томислав Николић ће сигурно бити фактор политичког јединства у Србији и даће конструктивну улогу  у формирању будуће Владе Србије где ће СНС имати значајну политичку улогу.

Сада је на реду  страначка „дипломатија“ и договори око принципа за формирање нове владе. За Србију би  била отежана опција да Николић као шеф државе има владу где би можда функционер ДС-а могао да фигурира као премијер Србије. Једно је сигурно, Томислав Николић је постао шеф државе и то је вид темељније политичке промене у вршењу власти у Србији. Евидетно је да ће лидери СНС-ДС-СПС  морати озбиљно да седну  и размисле какву владу треба формирати у  интересу Србије

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: