ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: ТАДИЋ НЕ НУДИ РЕШЕЊА

Србија је у последњим годинама  видно осирмашена. Сиромшењe Србије отпочло је са Mилошевићевом влашћу, a затим је брутално настављено  после петооктобарских промена. Пљачкање државе вршено је од саме државне власти слојевито и систематски. Праве  „терминаторе”  Србије  и њене економије штитила је сама власт, а у политичким сукобима „вадиле“ су се афере и носиоци пљачки да би се постизао политички циљ, а не да би се заштитили грађани,  економски  и правни  поредак државе.

Досадашња власт у Србији нема решења за опоравак Србије, сем додатног опорезовања грађана и распродаје остатка националних  ресурса у Србији. Ситуација у Србији пред изборе је таква да је „скок евера” незаустављив. То  прети додатном сиромашењу  грађана и уништавању и онако слабе привреде. Упркос интервенцијама Народне банке Србије на међубанкарском девизном тржишту и продајом 698,5 милиона евра од почетка године,  домаћа валута слаби.  Анализе указују да садашњи развој  ситуације на тржишту новца води у „хронично”  тражње за девизама,  којих је због недостатка инвестиција све мање. И док је сиромаштво у Србији  постало  „нормално стање”,  лидер ДС у својој предизборној кампањи тражи да институције ураде унакрсно истраживање имовине сваког политичара, почев од њега, па надаље. Шта ће на овај захтев „вође“ рећи функционери Демократске странке који живе далеко изнад реалног стања у Србији, и који, узгред буди речено, не мисле да се одрекну својих позиција и привилегија? Овај захтев предсендик ДС је требао да активира још 2004. године када је постао предсендик Србије. Власт која четири или осам година држи све под контролом није била заинтересована за „имовински  карту”,  већ за имовинско грабљење. Сада овај став Бориса Тадића  делује саркастично и  трагикомично. У праву је кандидат за премијера коалиције „Покренимо Србију“ Јоргованка Табаковић када  каже да они који причају да се боре против незапослености и сиромаштва, раде апсолутно супротно, повећавајући број незапослених и сиромашних и на тај начин показују колико су неодговорни према младим генерацијама.

Лидер СНС Томислав Николић сматра да је ово једна од најпраљавијих кампања и додаје да ће на кампању против њега бити утрошено око 15 милиона евера. Дакле, ради се о правом политичком и медијском „рату” ДС против СНС и Томислава Николића   у оквиру саркастично назване „кампање контраста“. Сав тај новац који је утрошен за дисквалификацију опозиционих првака могао је да упосли хиљаду људи. Кампања Тадића и ДС против коалиције „Покренимо Србију“  је таква да ствара мучнину код грађана и може само да изазове ефекат „протеста и пркоса” и да услови да грађани  „из ината” гласају за Николића.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: