ЂИЛАСОВ РЕЦЕПТ: КАКО СЕ АРЧИ ГРАДСКИ БУЏЕТ?

Ваљда не треба никоме доказивати да Београђани воле сваки део Србије као  зеницу ока свога. Увек када је невоља стисла, земљотрес порушио, вода однела, суша упропастила градски оци су помагали унесрећеним суграђанима. Међутим, у току владавине градоначелника Драгана Ђиласа новац из градске касе за помоћ неразвијеним српским општинама почео је да се троши немилице. Иако је и сам својевремено рекао да криза није прошла, да она итекако погађа град Београд, да је градски  буџет више социјални, а мање развојни, градоначелник Београда је умислио да је господар целе Србије.

Залажући се за помоћ неразвијеним општинама у Србији како би се у тим срединама побољшао квалитет живота, Град Београд је у току 2010. и 2011. године обезбедио и извршио пренос средстава у износу од око 106 милиона динара за финансирање пројеката у њима. Формирана је посебна комисија за доделу материјалне и нематеријалне помоћи неразвијеним општинама у Републици Србији, а само у току 2010. и 2011. године, Град Београд је закључио уговоре о финансирању и суфинансирању 52 пројеката у 36 неразвијених општина у Републици Србији. Сада на квалитетном кунстдрук папиру са фотографијама у боји одштампали су брошуру на преко 30 страница.

Очигледно је да циљ београдоначелника није само да покаже домаћој јавности како Београд није маћеха, већ и да промовише себе као способног политичара који је спреман и способан да преузме и најважније државне функције.  Све оно за шта су надлежне и у обавези да ураде одређене републичке институције, чији буџети се уосталом и пуне новцем грађана Србије да би плански развијале српске општине, нашао се да уради Драган Ђилас злоупотребљавајући тако буџет Београда, али и сопствену функцију градоначелника.

Тако имамо парадоксалну ситуацију да у српској престоници 50 школа нема фискултурну салу, али зато буџетским парама Београда мењају паркет у фискултурној сали у општини Житиште. И док нам врсни саветник из Њујорка Рудолф Ђулијани поручује како је неопходно да освежимо фасаде у ужем делу града, актуелни градоначелник Драган Ђилас изводи радове на санацији фасаде зграде Земљорадничке задруге у Голубцу, адаптира стару школску зграду у општини Варварин, уређује зелену пијацу у Богатићу. Оваквих примера има колико год хоћете. Актуелна београдска власт се њима поноси, као што се и поносе злонамерним жељама Ђиласа упућеним Рудолфу Ђулијанију: „Желим му пријатан боравак и срећан пут из Београда“.

Предраг Прокопљевић

Advertisements

Ознаке:, , ,

2 responses to “ЂИЛАСОВ РЕЦЕПТ: КАКО СЕ АРЧИ ГРАДСКИ БУЏЕТ?”

  1. MAC says :

    Cemu toliki strah DS-a,URS-a i SPS-a ako su toliko posteno radili?Sopstveni mac je opasna alatka.

  2. noviinternet says :

    I nikako i nikad ne zaboraviti da je posekao celu jednu šumu platana… To je ekološki i civilizacijski zločin, i blaćenje istorije srpskog naroda jer su ti platani bili dobijeni od Nemačke kao deo reparacije posle Prvog svetskog rata – dakle, oni su spomenik stradalim srpskim vojnicima i narodu – a taj spomenik je porušio D.Đ.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: