ПРОПАГАНДНИ ТРИКОВИ: КАМПАЊА КОНТРАСТА

Председнички кандидат Демократске странке (ДС) Борис Тадић изјавио је  да не корсити против СНС, Томислава  Николића и његовог коалиционог фронта „прљаву кампању“, већ је реч о тзв. „кампањи контраста“  која се корсти да би  показала разлике у политици и доследности политичких лидера партија које желе да освоје власт. Тадић каже да је потребно да грађани знају „истине о нама, шта смо говорили, чинили, планирали, како би грађани квалитетно и демократски могли да одлуче“.

Сама чињеница да је Томислав Николић након стварања СНС добио велику подршку грађана указује да има подршку  у бирачком телу  независно од своје  раније позиције и ставова у СРС. Тадић каже да говори о „кампањи контраста”,  а уствари користи  облике личне дисквалификације и анатеме која се до сада у предсендичким капмањама није корстила. Такав  приступ  кампањи само говори о  дози политичке нервозе и зебње ДС и Бориса Тадића како ће проћи на изборима. Јасно је да је реч о великим политичким улозима и интересима и зато се користе сви облици „прљавих”  кампања који ће се до краја изборног периода и вероватно у другом изборном кругу појачати. Тадић вероватно планира да „избоксује” да се у Србију врати лидер СРС др Војислав Шешељ који би технички „помогао” Тадићу да се Томиславу Николићу одузме један проценат гласова.

Некадашњи градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани, који је у Београду боравио на позив кандидата Српске напредне странке (СНС) за градоначелника Београда Александра Вучића  дошао је са намером пословног деловања у Београд у опцијама победе Вучића за градоначелнка Београда. Пошто се градоначелници не бирају директно, већ путем  договора одборничких група које имају већину,  евидентно је да је Александар Вучић желео да демонстрира   способност да окупи светски тим за Београд.  Недостатак политичке мудрости, сујета и лична ароганција Драгана Ђиласа узроковале су да током посете бившег градоначелника Њујорка прикаже лош домаћински гест и сву своју професионалну ускогрудост.  Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да  поштује успехе некадашњег градоначелника Њујорка Рудолфа Ђулијанија,  али да је уверен да као човек који је подржао бомбардовање Србије не би требало да говори о будућности Београда. Ова изјава показује ароганцију, сујету и слабост самог Драгана Ђиласа.

Уместо  да је похватио долазак овако значајне личности са циљем да се пренесу  светска искуства на Београд, Ђилас потеже  ниске и у датом тренутку безначајне адуте. Да је којим случајем исти тај Ђулијани био гост Драгана Ђиласа, била би организована невиђена фешта у Београду. Слично о  Рудолфу Ђулијанију рекао је и Ивица Дачић. У туробном маниру веома популарном средином деведесетих година Дачић износи у јавност став како нам не требају странци да нас уче шта је добро за Србију.

Томислав Кресовић

Advertisements

Ознаке:, , , , , , , ,

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: